STIGLO NOVO VOZILO

FOTO Velik dan za štrigovske vatrogasce: ‘Ovime se u DVD-u Štrigova piše povijest’

Štrigovske vatrogasce i novo vozilo u Štrigovi su dočekali vatrogasci okolnih vatrogasnih društava koji su ovaj dan za pamćenje učinili još svečanijim

Jučer je za štrigovske vatrogasce kao i za sve žitelje Općine Štrigova svanuo velik dan. Naime, Dobrovoljno vatrogasno društvo Štrigova preuzelo je novo vozilo za gašenje šumskih požara sa svom pripadajućom opremom.

Ovo je vozilo treće od ukupno četiri vatrogasna vozila kojima se međimurski vatrogasci opremaju u sklopu europskog projekta opremanja vatrogasnih društava Republike Hrvatske, a provodi ga Ministarstvo unutarnjih poslova.

>> Velik dan za štrigovske vatrogasce: “Ovime se u DVD-u Štrigova piše povijest”

Vrijednost novoga vozila štrigovskog DVD-a je preko 2 milijuna kuna. Opremljeno je različitom i modernom opremom koja omogućava veću operativnu spremnost za gašenje požara. Štrigovske vatrogasce i novo vozilo u Štrigovi su dočekali vatrogasci okolnih vatrogasnih društava koji su ovaj dan za pamćenje učinili još svečanijim.

Nakon zahvale predsjedniku VZMŽ-a Mariu Medvedu, zapovjedniku VZMŽ-a Mladenu Kanižaju, tajniku VZMŽ-a Nikoli Besediću te svima koji su na bilo koji način pripomogli u nabavci vozila, predsjednik DVD-a Štrigova Aleksandar Karlovčec rekao je…

– Danas se u DVD-u Štrigova piše povijest. Ovo je za nas veliki napredak u učinkovitosti i brzini gašenja požara. I mi i vi bismo radije da do požara ne dođe, ali  ako i dođe mi ćemo svakako biti spremni. Dobrovoljno vatrogastvo nije posao, to je poziv da u bilo kojem trenutku ostaviš sve što radiš i kreneš pomoći čovjeku u nevolji. Neka nas sve nevolje u obliku požara zaobilaze u širokom luku, ali kad se dogode, imamo se čime suprotstaviti. Uz vatrogasni pozdrav “Vatru gasi, brata spasi!” – rekao je.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije