Vijesti / Društvo
Društvo
NAŠE USPJEŠNE PODUZETNICE Uskoro poslovni susret Poduzetništvo žena u turizmu – Primjeri dobre prakse
TICM

TIC MEĐIMURJE

NAŠE USPJEŠNE PODUZETNICE Uskoro poslovni susret Poduzetništvo žena u turizmu – Primjeri dobre prakse

Predavačice na ovom događanju bit će dvije uspješne međimurske poduzetnice koje će ispričati vlastite poduzetničke priče te se osvrnuti na izazove, ograničenja i prosvjetljenja s kojima su se suočile

Iako su žene u poduzetništvu posljednjih godina sve prisutnije, i dalje su manjina. U Hrvatskoj je samo 1/5 poduzeća u vlasništvu žena, a slično je i u drugim europskim državama u regiji. Europska komisija i nacionalne vlade nastoje to promijeniti kroz različite inicijative, poput ciljano usmjerenih programa sufinanciranja poduzetničkih projekata, subvencioniranih zajmova i kredita, promotivnih kampanja te potpora za samozapošljavanje i obrazovanje potencijalnih i postojećih poduzetnica.

Međutim, možda i najveći poticaj poduzetnicama je pozitivan stav društva lišen svih rodnih stereotipova. Kako bismo istaknuli uspješne priče poduzetnica iz našeg okruženja, Tehnološko-inovacijski centar Međimurje (TICM) organizira poslovni susret na temu Poduzetništvo žena u turizmu – Primjeri dobre prakse koji će se održati u četvrtak, 17. lipnja 2021. godine, s početkom u 17,00 sati, u multimedijalnoj dvorani TICM-a, Bana Josipa Jelačića 22/b, Čakovec.

Predavačice na ovom događanju bit će dvije uspješne međimurske poduzetnice koje će ispričati vlastite poduzetničke priče te se osvrnuti na izazove, ograničenja i prosvjetljenja s kojima su se suočile. Prezentirat će posebitosti poslovnih modela svojih organizacije (OPG, obrt) te nesebično dijeliti savjete i znanja okupljenima. Odgovorit će i na pitanje – jesu li se u svom poslu susrele s predrasudama i diskriminacijom na temelju spola.

Tatjana Hažić, voditeljica je proizvodno-turističkog OPG-a, a poduzetničku ambiciju naslijedila je od svojih roditelja. Nakon formalnog obrazovanja u području turističkog menadžmenta i radnog iskustva u hotelskom sektoru, Tatjana je svoj profesionalni razvoj nastavila u okviru OPG-a, a kvaliteta njezina rada potvrđena je brojnim zadovoljnim klijentima i nagradama.

Priča obitelji Hažić počinje prije više od 30 godina kada su odlučili zasaditi prvu voćku. Danas je njihov OPG poznat unutar i izvan hrvatskih granica, i to po voćarstvu, vinogradarstvu i najnovijoj atrakciji – vinskom kampu. Na imanju u Jurovčaku nalazi se 20 parcela za kampere s mobilnim kućicama, namijenjen svima koji vrijeme vole provoditi u prirodi.

Nikolina Novinić, dugogodišnji je i nagrađivani iznajmljivač kuće za odmor Međimurski ceker koja je osnovni razlog postojanja obrta Destinova. Iza Nikoline su pet uzastopnih Booking Guest Review Award nagrada s maksimalnom ocjenom 10 od 10, nagrada za najboljega privatnog iznajmljivača Međimurske županije, kao i priznanje za osobit rezultat u turističkoj ponudi i promociji Općine Sveti Martin na Muri gdje se Ceker nalazi. Svoje iskustvo prenosi drugima kroz individualna savjetovanja i radionice iz područja digitalnog marketinga i brendiranja u turizmu te prava i obveza iznajmljivača u privatnom smještaju.Nakon predavanja predviđeno je vrijeme za raspravu i umrežavanje sudionika. Sudjelovanje na događanju je besplatno, uz prethodnu prijavu. Svi sudionici se prijavljuju ispred poduzeća popunjavanjem prijavnog obrasca. Prijave se zaprimaju do popunjenja mjesta, a najkasnije do 16. lipnja 2021. godine. Broj sudionika je ograničen na 20.

Aktivnost je dio projekta TICM PPI 5.0 MSP sufinanciranog u okviru javnog poziva Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta pod nazivom Pružanje visokokvalitetnih usluga za MSP putem poduzetničkih potpornih institucija (PPI).

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!