U CZK-u gostuje Teatar Exit s predstavom Nemirne noge

U CZK-u gostuje Teatar Exit s predstavom Nemirne noge

Dva zanimljiva kulturna događaja očekuju nas na Tribina ČČ. 14. ožujka u 19 sati gostuje Teatar Exit s predstavom Nemirne noge. Riječ je o autorskom projektu Saše Anočića, a uloge tumače Damir Klemenić, Jerko Marčić, Saša Anočić, Matija Antolić, Tvrtko Jurić, Marina Lamot, Tihana Lazović, Mateja Majerle, Nera Stipičević i Neven Šverko.

Ovo je priča o bendu. Ustvari, to je priča o ljudima koji su odlučili početi živjeti jedino ono što im je preostalo, a to je – trenutak. Osnovna gradivna jedinica života. A oni su živjeli za to – za trenutak sreće… za svaki trenutak sreće za koji su se mogli izboriti. Dok su svirali.

Tjedan dana kasnije 21. ožujka u 20 sati možete pogledati španjolsku dramu I kiša također redatelja Icíar Bollaína i glumačku ekipu Luisa Tosara, Gael García Bernala, Karra Elejalde.. Film broji preko dvadeset nagrada, među kojima je i nagrada publike (Berlinale) i tri statue Goye. Španjolski je kandidat za Oscara.

Dok španjolska filmska ekipa u srcu Bolivije snima kontroverzni film o dolasku Kristofora Kolumba u Južnu Ameriku, lokalno stanovništvo diže bunu protiv moćne korporacije koja želi privatizirati njihovu vodoopskrbu. I kiša također intrigantna je drama o španjolskom imperijalizmu prikazanom kroz dva incidenta koja su vremenski razdvojena 500 godina.

Izlaže Likovno udruženje Čakovec

U izložbenom prostoru čakovečkog Centra za kulturu 14. ožujka od 18 sati bit će otvorenje izložbe Likovnog udruženja Čakovec – 9. bijenalna izložba koju možete razgledati do 15. travnja.  Likovno udruženje Čakovec okuplja neprofesionalne likovne stvaraoce u našem gradu i broji oko 50 članova. Komisija za izbor radova (povjesničari umjetnosti i akademski slikari) izabire radove za izložbu, koja je selekcija na osnovu stotinjak radova.

Stručni skup i izložba Milke Prodanić

U subotu 16. ožujka u Galeriji Scheier od 10 sati započinje stručni skup Međužupanijskog Stručnog vijeća – profesora likovnih umjetnosti.  U sklopu stručnog skupa u Galriji Scheier bit će otvorena izložba Milke Prodanić, prof. pod nazivom Put svile.

Kako je Ješko pobijedio prehladu

Kazališna tribina za djecu i mlade “Cukorek” u nedjelju 17. ožujka u 16 sati dovodi nam Kazališnu družinu Pinklec – Dramski studio Dada i predstavu Kako je Ješko pobijedio prehladu. Režiju potpisuje Davor Dokleja, a glume, sviraju i pjevaju Danka Brumen, Neven Matoša, Eneja Zadravec, Vilim Haček, Antonija Mrla, Karlo Žganec, Karla Katić, Ena Jagec i Hana Marciuš.

Predstava govori o Ješku Ježiću koji je uz pomoć obitelji i prijatelja pobijedi prehladu. Liječi se samo toplim čajem, limunom i medom pritom ne koristeći nikakve lijekove. Priču o hrabrom Ješku Ježiću glumci nam pričaju pjesmom (pjevaju i sviraju uživo), plesom i zdravim humorom. Djeca uz kupljenu ulaznicu dobivaju i besplatnu istoimenu slikovnicu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije