Vijesti / Društvo
Društvo
KONSTITUIRANA SKUPŠTINA Prisegnuli novoizabrani vijećnici, predsjednik Dragutin Glavina
BŠK

MEĐIMURSKA ŽUPANIJA

KONSTITUIRANA SKUPŠTINA Prisegnuli novoizabrani vijećnici, predsjednik Dragutin Glavina

Danas, u četvrtak, 10. lipnja, točno u podne, konstituirana je Skupština Međimurske županije

Na nedavnim lokalnim izborima izabrano je 37 novih vijećnika, a njih 34 danas je položilo svečane prisege na svoje nove dužnosti. Dodatni, 38. član iz redova romske nacionalne manjine bit će izabran na dopunskim izborima, vjerojatno u rujnu ove godine.

Za predsjednika Skupštine izabran je Dragutin Glavina (HNS), dok će mu zamjenici biti Ivica Baksa (Nezavisna lista Matije Posavca) i Mario Medved (SDP) iz redova oporbe.

Šestero vijećnika HDZ-a podnijelo je prijedlog Odboru za izbor i imenovanje da se za potpredsjednika iz redova oporbe izabere njihov član Vjeran Vrbanec, no taj prijedlog nije potvrđen potrebnim brojem glasova.

Novoizabrani predsjednik Skupštine Dragutin Glavina zahvalio se na povjerenju i pozvao članove županijskog predstavničkog tijela na suradnju i zajednički doprinos interesima Međimurja.

Izabranim vijećnicima čestitao je i međimurski župan Matija Posavec koji je također naglasio potrebu suradnje, bez obzira na političku pripadnost.

Vijećnici kojima zbog nespojivosti s drugim dužnostima mandat miruje po sili zakona ili su sami podnijeli zahtjev za stavljanje mandata u mirovanje dobili su i svoje zamjenike: s liste koju je predvodio Matija Posavec umjesto njega samoga u Skupštinu ulazi Dijana Novak iz Domašinca, umjesto županovog zamjenika Josipa Grivca Alojz Nestić iz Čakovca, te Bojana Petrić iz Donjeg Vidovca umjesto Igora Šegovića.

Umjesto Sandre Herman (NS – Reformisti) ulazi Ivan Kolmanić iz Svetog Urbana, a u redovima HDZ-a Igor Ivković iz Donjeg Pustakovca mijenja Darka Horvata, Miljenko Zobić iz Murskog Središća Gorana Gotala, Vjeran Vrbanec iz Čakovca mijenja Tomislava Markovića, Goran Kozjak iz Savske Vesi Nenada Mekovca, te Ivan Borović iz Donjeg Pustakovca Ljubomira Kolareka.

Ostali izabrani vijećnici su: Nenad Hranilović, Marina Gradišer, Franjo Makovec, Ivica Požgaj, Đurđica Slamek, Vladimir Peršić, Ivan Martan, Dejan Drabić, Boža Škvorc, Zvonimir Taradi, Zdravko Mlinarić, Slađan Mihoci, Dražen Vidović, Nina Plaftak, Vladimir Čituš, Stjepan Horvat, Bernarda Topolko i Saša Horvat s kandidacijske liste NL Matije Posavca, HNS-a, HSLS-a i Demokrata.

S liste SDP-a, HSS-a, HSU-a, MDS-a, Laburista i NS Reformista u Skupštini su Zoran Vidović, Zlatko Marciuš, Željko Pavlic, Mladen Novak, Andreja Marić i Željko Kofjač, a s HDZ-ove liste vijećnik je Nikola Hren.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!