Vijesti / Društvo
Društvo
NA ČAKOVEČKOM JUGU Zašto je srušena impozantna vrba?
BŠK

EKOCID ILI POTREBA?

NA ČAKOVEČKOM JUGU Zašto je srušena impozantna vrba?

Zašto je srušena vrba na čakovečkom Jugu? Stiglo je pojašnjenje i isprika župnika fra Tomislava Božičeka

Zvuci motorne pile koji su se početkom tjedna čuli s Trga sv. Antuna Padovanskog u čakovečkoj četvrti Jug dali su nagovijestiti neugodno iznenađenje za mnoge tamošnje stanovnike – iz samog središta nestalo je impozantno stablo vrbe.

Negodovanje na ovaj čin brzo se razbuktalo društvenim mrežama, a danas je s predstavljanja programa nadolazećeg Antunovskog proštenja stiglo i pojašnjenje i isprika župnika fra Tomislava Božičeka.- Ispričavam se svima, poglavito Čakovčancima i Čakovčankama. Već nekoliko godina zajedno s hortikulturnim stručnjacima promatram to stablo i kako njezino korijenje klija. Proširilo se već 20 metara u radijusu, dizalo je opločnike i ljudi su se spoticali i padali, osobito kad bi pao snijeg. Tražili smo rješenje, ali pojavila se i prijetnja puknuća kanalizacijskih cijevi i tad bi nastala velika šteta, pojasnio je fra Božiček razloge uklanjanja stabla.

Ovih će dana, najavio je, u suradnji s gradskim komunalnim službama i poduzećem Čakom biti posađeno i novo, prostoru prigodnije stablo.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!