Vatrogasci iz Križovca birali novo vodstvo

Vatrogasci iz Križovca birali novo vodstvo

Članovi DVD-a Križovec održali su svoju 89. izbornu godišnju skupštinu. U naredne četiri godine društvo će voditi predsjednik Saša Sanjković, njegov zamjenik je Zdravko Strojko, za zapovjednika je izabran Marko Strojko, zamjenik mu je Josip Kostanjević, tajničke poslove obavljat će Leonard Sanjković, blagajničke Florijan Vinković, dok je spremištar Danijel Korabelj.

Predsjednik Nadzornog odbora bit će Ivan Šimunković, a članovi David Krklec i Rudolf Novak. Početkom godine nažalost preminuo im je najstariji i istaknuti dugogodišnji tajnik društva Andrija Tot, a na posljednjem ispraćaju bilo je prisutno mnoštvo vatrogasaca. U  2012. godini  imali su nekoliko intervencija. U mjesecu ožujku intervenirali su na jednom manjem požaru, a imali su i nekoliko intervencija ispumpavanja podruma, šahtova i odvodnih kanala.

Društvo danas u svojim redovima okuplja 34 aktivna člana koji su sudjelovali na vatrogasnim natjecanjima u Selnici i Vratišincu. Vatrogasci iz Križovca tradicionalno u mjesecu svibnju obilježavaju blagdan sv. Florijana, njihovog  zaštitnika. Godinu pred nama će svakako obilježiti proslava 90. godišnjice društva.

Skupštinu su pozdravili ispred VZMŽ i JVP Rajko Bogdan, VZP Zvonko Vuković, Grada Mursko Središće dogradonačelnik Dražen Srpak koji je obećao svu potrebnu pomoć u izgradnji novog vatrogasnog spremišta, predsjednica VMO Danica Kovačić i drugi gosti.

Na skupu su podijeljena priznanja i to Vinariji Novak iz Banfija, Strojobravarskom obrtu Kolar Strahoninec, dok je diploma uručena Ivanu Šimunkoviću za stjecanje zvanja počasnog vatrogasnog časnika.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije