Članovi HKUU “Sveti Martin” održali godišnju skupštinu

Članovi HKUU “Sveti Martin” održali godišnju skupštinu

U subotu 9. ožujka održana je redovna godišnja skupština HKUU “Sveti Martin”. Nakon otvaranja i izbora radnih tijela skupštine, predsjednik mr. Dražen Crnčec, prof. podnio je izvješće o radu za proteklu godinu. Među ostalim, posebno je važno naglasiti kako je 2012. godina bila još jedna u nizu uspješnih godina u radu Udruge sa ostvarenih 35 nastupa lokalne, županijske, regionalne i državne razine.

Poseban naglasak dat je sudjelovanju na četiri županijske smotre te na jednoj smotri državne razine (Državno natjecanje mažoretkinja s osvojenim trećim mjestom u kategoriji minima). Posebno mjesto zauzima po peti put održana dječja smotra međimurskih popevki te po četvrti put održana smotra mažoretkinja “Mi smo djeca sreće” kojoj je Udruga i organizator i domaćin, ali i redoviti sudionik kako sa ženskom vokalnom skupinom tako i sa tri kategorije u sklopu mažoretkinja.

Uz sve navedeno treba spomenuti i članove Udruge okupljene u tamburaškoj sekciji te sekciji povijesno-kulturne baštine “Rimljani” i “Slaveni” koji uvijek daju poseban doprinos u različitim manifestacijama na području općine svojim nastupima, ali i pomoći, te suorganizaciji (Osmi mart – Dan žena, Prvi maj, Spust murskih ladji, Panonski marton, centralna proslava Dana turizma, državno natjecanje u biciklizmu i sl.).

Udruga je ostvarila nekoliko nastupa na području Međimurske županije (Nedelišće – smotra mažoretkinja, Mursko Središće; Čakovec). Od ostalih događanja važno je napomenuti kako je Udruga organizirala tradicionalni Vincekov pohod kao i sudjelovala na projektu Matice Hrvatske i ZHKUU Međimurske županije “Lepšega ne kak je Međimurje”.

Uz sve navedeno Udruga je radila i na obnavljanju i nabavci novih materijalnih resursa, održavala web stranicu, te bilježi 45 medijskih natpisa u tiskanim i digitalnim medijima. Skupština je jednoglasno prihvatila podneseno izvješće o radu, kao i financijsko izvješće te izvješće nadzornog odbora.

U prijedlogu programa rada za 2013. godinu naglašava se sudjelovanje Udruge u aktivnostima na području općine (Vincekovo, Dan žena, Prvi maj, Dani turizma, Martinje, suradnja sa župnom zajednicom te ostalim Udrugama na području općine), kao i odazivanje pozivima drugih Udruga iz Međimurja ili Republike Hrvatske koje njeguju sličan izričaj.

U planu je sudjelovanje na županijskim smotrama na području Međimurske županije, domaćinstvo šestoj dječjoj smotri međimurskih popevki (4. svibnja) te organizaciji pete (jubilarne) smotre mažoretkinja (rujan), odlazak na državno natjecanje mažoretkinja u Kaštel, kao i predstavljanje dječjeg folklora na Dječjim Đakovačkim vezovima (lipanj 2013.) kao predstavnika Međimurske županije, te daljnje uređenje i kompletiranje postojećih resursa Udruge (posebice nošnji) kao i promotivna djelatnost kroz pisane, audio-vizualne i digitalne medije.

Poseban naglasak dan je i ponovno pokrenutoj dramskoj sekciji (Sveti Martin, Prelog).  Skupštini su nazočili, a neki se i prigodnim riječima obratili, načelnik općine Franjo Makovec, predstavnici prijateljskih Udruga te donatori i podupiratelji rada Udruge.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije