Vijesti / Društvo
Društvo
MATIJA POSAVEC 'Naša Hrvatska voli se radom, poštenjem, energijom i predanosti u stvaranju boljeg i sretnijeg društva'
Vlado Trstenjak

ČESTITKA ŽUPANA

MATIJA POSAVEC 'Naša Hrvatska voli se radom, poštenjem, energijom i predanosti u stvaranju boljeg i sretnijeg društva'

Čestitka župana Međimurske županije Matije Posavca povodom Dana državnosti

Povodom Dana državnosti, župan Međimurske županije Matija Posavec žiteljima Međimurske županije uputio je čestitku koju prenosimo u nastavku.

- Poštovane Međimurke i Međimurci! U ime Međimurske županije i svoje osobno od srca Vam čestitam Dan hrvatske državnosti. Ove se godine sjećamo na 30. svibnja 1990. godine, kada je konstituiran prvi demokratski izabrani višestranački Sabor.

Kroz 31 godinu novije hrvatske povijesti, brojni su izazovi s kojima smo se kao država i kao društvo suočavali. Domovinski rat donio je brojne žrtve zbog čega se uvijek u prigodama obilježavanja važnih datuma naše povijesti moramo sjetiti na herojstvo hrvatskih branitelja, posebice onih koji su položili svoje živote u obrani Domovine te upravo njima dugujemo najveću zahvalnost i poštovanje za junaštvo i požrtvovnost kojima su stvoreni preduvjeti za mirnu budućnost. Neizmjeran doprinos u ratu, oslobađanju i izgradnji Domovine dalo je i naše Međimurje, naši branitelji i pripadnici policije, a ovo je prilika da im iskreno zahvalimo.

Danas nastojimo gledati prema budućnosti. Naša Hrvatska voli se radom, poštenjem, energijom i predanosti u stvaranju boljeg i sretnijeg društva. Naše Međimurje je primjer da su kultura rada, solidarnost, trud i marljivost osnovne vrijednosti zbog kojih se razvijamo. Vrijednosti koje svi mi moramo živjeti svakog dana. Tu obavezu imamo prema svim našim sugrađanima, a najviše prema 78 međimurskih heroja čija su imena trajno upisana u spomen obilježja i u naša srca.

Uvjeren sam da će Međimurje hrabro koračati prema napretku i razvoju. Imamo velike potencijale, sjajne ljude, bogato iskustvo i znanje. U mandatu koji je pred nama, zahvaljujući Vašoj podršci, spreman sam iskoristiti svaku priliku da realiziramo projekte koji će omogućiti još brži razvoj našeg Međimurja, njegovati solidarnost prema svim našim građanima i dati snažnu podršku dobrim i kvalitetnim idejama, novoj energiji i viziji budućnost. Zajedno pružimo priliku izgradnji sretnijeg našeg Međimurja.

Sretan Vam Dan državnosti. Vaš župan, Matija Posavec - napisao je župan.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!