Ranč Ponyland kao živa životinjska slikovnica za djecu

Ranč Ponyland kao živa životinjska slikovnica za djecu

Pisali smo već na našem portalu o ranču Ponyland u Murskome Središću. Posjetili smo ih prošle godine, a od tada do ovog proljeća napravljeno je jako puno toga, a uz ponije tu sada obitava i moštvo drugih životinja.

Ranč Ponyland osnovan je 2005. godine dolaskom prvog pony konja na imanje. S vremenom se povećavao broj životinja, ali i veličina ranča. Danas se na ranču nalazi devet pony konja, četiri patuljaste koze, ovca, patuljasti praščić, šest patuljasta, dva obična kunića i dva bečka plava kunića, Đurek i Katica, dvije japanske svilene kokoši, obične kokoši, zagorske pure, divlje guske, domaće i divlje patke, dvije papige, mačka i pas. Ubrzo se očekuju i brojne prinove pa svakako vrijedi posjetiti ranč.

Na ranču površine jednog hektra nalazi se staja za konje s natkrivenim prostorom u kojem borave tokom lošeg vremena. Ostale životinje imaju svoje nastambe s ograđenim prostorom za boravak i ispašu.

Dolaskom pony konja na ranč djeca su počela u sve većem broju dolaziti na igranje i jahanje. To je potaknulo vlasnika Nenada Vinka i njegovu obitelj da češće pružaju djeci priliku za igru i jahanje s konjićima pa su počeli odlaziti na različite manifestacije na kojima su djeca bila oduševljena s konjićima.

Na jahanje pony konja i igranje s ostalim životinjama se može doći i k njima u Mursko Središće uz prethodnu najavu na tel.: 040/543-699 ili mob. 098 586 427.  Primaju i organizirane skupine djece, dolaze na rođendane i slične proslave te organiziraju terensku nastavu za osnovne škole. Sve o ranču možete naći na njihovoj stranici ili na Facebooku.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije