OŠ Hodošan domaćin natjecanja mladeži Crvenog križa

OŠ Hodošan domaćin natjecanja mladeži Crvenog križa

U subotu 16. ožujka s početkom u 10 sati u Osnovnoj školi Hodošan održava se 9. Natjecanje mladeži Crvenog križa za osnovne i srednje škole. Organizacijski zahtjevno natjecanje već od 9 sati okuplja 13 ekipa iz osnovnih i 5 ekipa iz srednjih škola Međimurja.

Sudionici natjecanja pišu test kojim se provjerava znanje o Međunarodnom pokretu Crvenoga križa i Crvenog polumjeseca, Hrvatskom Crvenom križu, međunarodnom humanitarnom pravu i ljudskim pravima, a nakon toga praktičnim vježbama provjerava se njihovo znanje o pružanju prve pomoći. 

Proglašenje pobjednika, podjela pehara i jedinstvenog Biltena natjecanja te druženje sudionika i gostiju bit će nakon 14,30 sati u Restoranu “Zelengaj” na graničnom prijelazu Goričan. Pobjedničke ekipe u kategorijama pomladak i mladež škola bit će sudionice 5. regionalnog natjecanja u nekoj od škola Krapinsko-zagorske županije, 13. travnja 2012. godine.

Na dosadašnjim regionalnim natjecanjima u Varaždinu, Krapini, Donjem Kraljevcu i Lepoglavi međimurske škole uvijek osvajaju medalje (spomenimo prva mjesta ekipa iz Male Subotice, Domašinca i Hodošana te već tradicionalna druga mjesta  Gimnazije Čakovec).

Osnovna škola Hodošan potpuno je, osmi puta za redom, spremna na taj izazovni poduhvat koji okuplja najmanje 250 sudionika.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije