Vijesti / Društvo
Društvo
MEĐUNARODNO NATJECANJE Dvije zlatne medalje za pjevački zbor 'Josip Štolcer Slavenski' Čakovec
PZ Josip Slavenski

online natjecanjE u Bijeljini

MEĐUNARODNO NATJECANJE Dvije zlatne medalje za pjevački zbor 'Josip Štolcer Slavenski' Čakovec

U međunarodnoj konkurenciji je nastupilo 50 zborova iz Slovenije, Poljske, Crne Gore, Makedonije, Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske

Pjevački zbor “Josip Štolcer Slavenski” Čakovec proteklog je vikenda sudjelovao na 20. Majskim muzičkim svečanostima u Bijeljini, koje su se ovog puta zbog epidemiloške situacije održale u online formi.

U međunarodnoj konkurenciji u kojoj je nastupilo 50 zborova iz Slovenije, Poljske, Crne Gore, Makedonije, Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske, zboraši su se natjecali u 7 kategorija. Pjevačice i pjevači „Slavenskog“ natjecali su se u dvije kategorije. U folklornom izričaju osvojili su 96 od mogućih 100 bodova dok su u kategoriji mješovitih zborova ocijenjeni sa 97 bodova.

Stručno povjerenstvo nastupe je ocjenjivalo na osnovu video snimki koje je svaki zbor morao poslati a sve u skladu zadanih propozicija koje su se odnosile na izbor skladbi. Zbor je na ovom natjecanju nastupio i 2018. godine kada je sa osvojena 3 zlata bio najuspješniji zbor natjecanja.

U ovo vrijeme pandemije kada je amaterskim zborovima još uvijek zabranjeno održavanje proba, ove nagrade predstavljaju veliki poticaj i nadamo se što brži povratak zborova na pozornice diljem Hrvatske i svijeta. Zbor Josip Štolcer Slavenski prošle je godine proslavio 45 rođendan bez slavljeničkog koncerta ali nam je želja da što prije okupimo sve naše pjevače i na pravi glazbeni način proslavimo našu obljetnicu. Ovim zlatnim plaketama pjevačice i pjevači „Slavenskog“ i njihova dirigentica Senka Bašek Šamec još jednom su na dostojan način prezentirali naš Grad Čakovec i Međimursku županiju.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!