Vijesti / Društvo
Društvo
FOTO Nova predstava Kazališne družine Pinklec: Premijerno odigrali 'Plavo sunce na žutom nebu'
Anamarija Horvat Šantl

czk čakovec

FOTO Nova predstava Kazališne družine Pinklec: Premijerno odigrali 'Plavo sunce na žutom nebu'

Mora li sunce baš uvijek biti žuto, a nebo plavo? - pitali su se Pinkleci u svojoj novoj predstavi i dali dojmljiv odgovor na to pitanje

Netipična izvedba dječje kazališne predstave izazvala je i ovoga puta oduševljenje domaće publike na premijernoj izvedbi u čakovečkom Centru za kulturu. Predstavu „Plavo sunce na žutom nebu“ režirao je Romano Bogdan, a tekst i dramaturgiju potpisuje Ivona Marciuš. Bruno Kontrec, Karolina Horvat, Mario Jakšić već dobro znana Pinklecova lica, pokretom, gestom, mimikom i crtežom ispričali su priču o bojama, mašti, hrabrosti i odmaku od ustaljenih obrazaca.

FOTO Nova predstava Kazališne družine Pinklec: Premijerno odigrali 'Plavo sunce na žutom nebu' Fotogalerija

- Puno smo radili za ovu predstavu. Više je koreografiran scenski pokret i to je za nas recimo nešto relativno novo. Radili smo već prije plesne predstave, ali ovo je više približavanje apstrakcije djeci. Otvorena je predstava, nema riječi, nema dramskog zapleta, pojasnio je redatelj Romano Bogdan. Na predstavi su sudjelovali još koreografkinja Virna Hošnjak, pripovjedač Davor Dokleja, Bojan Miljančić je autor glazbe, Nenad Kern zadužen je za likovno oblikovanje, dok je oblikovanje rasvjete radio Neven Taradi. Kako je bilo na premijeri, pogledajte u fotogaleriji. 

 

 

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!