Vijesti / Društvo
Društvo
FOTO Svaka čast! Održana akcija čišćenja okoliša Drave kod Svete Marije
Privatna arhiva

bravo za inicijativu

FOTO Svaka čast! Održana akcija čišćenja okoliša Drave kod Svete Marije

U organizaciji udruga „Bioetno“ Prelog, „Baraka“ Čakovec i Općine Sveta Marija (općinske udruge) organizirana je 8.05.2021. akcija čišćenja okoliša rijeke Drave kod mjesta Sveta Marija

Akciji se odazvalo 40- tak članova udruga i mještana Svete Marije i Donjeg Mihaljevca.
U lociranju ilegalnih odlagališta pomogao nam je komunalni redar Marinko Lukša.
U akciji je prikupljeno 8 vrhom punih traktorskih prikolica smeća.
 

FOTO Svaka čast! Održana akcija čišćenja okoliša Drave kod Svete Marije Fotogalerija

Akciju su snimanjem popratile učenice šestog razreda OŠ „Tomaša Goričanca“ iz Male Subotice, koje uz vodstvo učiteljice Nikoline Hampamer,  snimaju filmove o entuzijastima i volonterima koji se uključuju u akcije čišćenja divljih deponija. 
Ova akcija organizirana je s ciljem čišćenja okoliša ali i senzibiliziranja i osvješćivanja javnosti o važnosti selektiranja otpada i zbrinjavanja na zakonski obvezujući način.
Cilj akcije je i osvješćivanje pojedinca o tome koliko otpada nastaje u pojedinom kućanstvu te da se taj otpad planski pokuša smanjiti, te informiranje  o utjecaju čovjeka na okoliš.

Predloženi načini smanjivanja otpada u kućanstvu: gdje je moguće kupovati u rinfuzi, ponijeti svoje platnene vrećice u kupovinu, odjeću i namještaj (i općenito stvari koje ne trebamo) pokloniti, kupiti rabljenu odjeću, ne gomilati stvari u kućama,  i drugi.
Ovi putem svi akteri ovakvih akcija žele poručiti: 

„Priroda je naš dom i o nama ovisi kao ćemo se ponašati u svom domu. Priroda nas hrani i u njoj živimo i važno je u kakvom stanju ćemo je ostaviti za naše buduće generacije.“

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!