Priznanja međimurskim vinima u srcu Dalmacije

Priznanja međimurskim vinima u srcu Dalmacije

U Splitu je otvorena 18. Međunarodna manifestacija GAST koja je okupila 1100 izlagača iz 11 zemalja svijeta. Sajam je ključno mjesto susreta proizvođača i trgovaca iz djelatnosti prehrane, pića i prateće opreme te je mjesto ugovaranja poslova za predstojeću turističku sezonu. Recesiji unatoč, međimurski su obrtnici i poduzetnici tradicionalno izlagali svoje proizvode.

Tako su se predstavili Linea Cod, Bernarda, Bačvarija “Pozvek”, Elektro Novak Gornji Hrašćan, Bučino ulje “Bister” Domašinec, Bačvarija “Srnec”, “Metal euro” i drugi. U sklopu sajma redovito se održava “Dionizijana”, proglašenje rezultata i dodjela medalja međunarodnog ocjenjivanja vina. Podsjetimo, prošle godine je najboljim vinom u Hrvatskoj ocijenjeno vino vinske kuće Dvanajšćak-Kozol.

U konkurenciji ocjenjivanja vina iz Hrvatske, Slovenije, BIH i Makedonije, međimurski vinari osvojili su brojne nagrade. Tako su u kategoriji bijelih mirnih vina zlatnu medalju dobila vina “DK Grofovo Cuvee” i “Pušipel” vinske koće Dvanajšćak-Kozol te “Chardonnay” Danice i Borisa Novaka.

Srebrnu medalju osvojila su vina “Silvanac zeleni”, “Muškat žuti” i “Pušipel” Branimira Jakopića, “Muškat žuti” Danice i Borisa Novaka, “Sauvignon” vinske kuće Turk i “Muškat” Alojza Tomšića koji je osvojio i brončanu medalju za “Pušipel” i “Sauvignon”.

Broncu su dobila i vina “Pinot bijeli” i “Pinot crni” vinske kuće Turk. U kategoriji bijelih predikatnih, suhih i polusuhih vina srebrna medalja otišla je u ruke Danice i Borisa Novaka za “Muškat žuti” te bronca za “Graševinu”. 

Sajam “GAST” otvorio je predsjednik RH Ivo Josipović, a na sajmu i samoj dodjeli medalja vinarima nazočio je i zamjenik župana Međimurske županije Matija Posavec.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije