sveti Martin na Muri

FOTO Obitelj Hažić otvorila Vinski kamp, prvi takav u Međimurju!

Međimurje je danas dobilo svoj prvi Vinski kamp

Međimurje je danas dobilo svoj prvi Vinski kamp, i to zahvaljujući obitelji Hažić, koja je već više od 30 godina prepoznata po kvalitetnim domaćim proizvodima poput vina, jabuke i meda, a svojem OPG-u Hažić i Vinskoj kući, sada su dodali treću u nizu investiciju, no svakako ne i posljednju.

Osim po kvalitetnim proizvodima, obitelj Hažić, Biserka i Radenko, sa svojim kćerima Tatjanom i Valentinom, koje su nastavile obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo, poznata je i po inovativnim idejama usmjerenima u sektor turizma i poljoprivrede, što potvrđuje i ovo ulaganje. Novootvoreni Vinski kamp nalazi se u Svetom Martinu na Muri. Smješten je u netaknutoj prirodi gornjeg Međimurja, na poznatoj turističkoj ruti u neposrednoj blizini Terma Sveti Martin i Mlinarske kuće uz rijeku Muru.  

Posljednjih 6 godina proveli su projekte ukupne vrijednosti veće od 5 milijuna kuna, uz ostvarenu potporu u vrijednosti od 3 milijuna kuna. Izgradili su preradbeni pogon u kojem proizvode voćne sokove i sušene jabuke, nabavili opremu za vinski podrum, obnovili gotovo 1 hektar vinograda, nabavili mehanizaciju za potrebe vinogradarsko-voćarske proizvodnje, a u planu im je proširenje gospodarstva.

Obitelj smo koja njeguje prisnost sa svojim gostima. Ona je utkana u našu svakodnevicu i važno nam je da osjete dobrodošlicu kada borave na našem gospodarstvu. Energiju i ljubav prema poslu kojeg radimo želimo podijeliti s gostima, želimo im pružiti odmor i autohtonost Međimurja.”, istaknula je prilikom otvorenja Vinskog kampa, njegova vlasnica Tatjana Hažić.

Kamp ima 12 parcela za kampere, 8 parcela s mobilnim kućama, priključak za električnu energiju, vodu, wi-fi, sanitarne čvorove, dječje igralište, grill zonu, uslugu pranja rublja te su dozvoljeni kućni ljubimci. Kamp parcele su veličine od 80 do 110 m2, a nose imena najzastupljenijih sorta vinove loze u međimurskom vinogorju.

Obitelj Hažić primjer je radišne, poduzetne obitelji, koja kontinuirano ulaže i razvija svoje gospodarstvo na ponos Međimurja. Gornje Međimurje i općina Sveti Martin na Muri prepoznati su kao Europska destinacija izvornosti i nagrađeni nagradom EDEN. Samo u posljednjih godinu dana otvoreni su brojni novi turistički sadržaji, Skelarska kuća u Svetom martinu, Centar pušipela u Štrigovi, a s radovima je krenula i izgradnja vidikovca na Mađerkinom bregu. Vinski kamp dodatna je vrijednost ovog kraja, a zajedno s Termama Sveti Marin koje su perjanica našeg turizma, zasigurno će privući još veći broj turista.”, poručio je župan Međimurske županije Matija Posavec uputivši čestitke i zahvale obitelji Hažić na svemu učinjenome.

Otvorenju prvog Vinskog kampa u Međimurju nazočili su državna tajnica u Ministarstvu turizma i sporta Sandra Herman i načelnik Općine Sveti Martin na Muri Dražen Crnčec.

SVE FOTOGRAFIJE POGLEDAJTE NA LINKU.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije