NIJE BILO DUŽEG ČEKANJA

VIŠE OD 30 TRENERA I DJELATNIKA Prvom dozom cijepljeni sportski treneri i djelatnici u Međimurju

Među sve većim brojem Međimurki i Međimuraca koji su cijepljeni cjepivom protiv virusa COVID-19 su i međimurski sportski treneri i djelatnici

Ideju Zajednice športskih udruga i saveza Međimurske županije o njihovom cijepljenju podržala je Međimurska županija i kroz komunikaciju sa županijskim zavodom za javno zdravstvu omogućila da više od 30 trenera i djelatnika primi prvu dozu u četvrtak 6. svibnja na Mesapu u Nedelišću.

Na cijepljenju su se tako našli treneri iz nogometa, košarke, rukometa, gimnastike, streličarstva, badmintona, kuglanja, ribolova i karatea. Među onima koji su primili cjepivo bio je kuglački trener i poznati čakovečki sportski djelatnik Anđelko Crnčec koji je izjavio kako je sve bilo odlično organizirano te da nije bilo dužeg čekanja. “Medicinsko i ostalo prateće osoblje poput vatrogasaca i djelatnika Crvenog križa bilo je vrlo ljubazno i sve je išlo vrlo glatko”, istaknuo je Crnčec.

Dopredsjednik županijske sportske zajednice Mario Vukoja pohvalio je angažman ravnateljice Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije Marine Payerl – Pal i pročelnice Upravnog odjela za ljudska prava, civilno društvo i sport Međimurske županije Maje Odrčić Mikulić kazavši kako su pravodobno prepoznale trenere i sportaše kao osobe koje imaju mogućnosti za mnogobrojne kontakte te su time izloženiji mogućnosti zarazom virusom COVID-19. “Treneri jednako kao profesori i učitelji rade s većim skupinama, prije svega djece i mladih. Slično kao i u školskom sustavu, oboljenje ili samoizolaciju osoba u sportu teško je nadomjestiti pa se treninzi moraju odgađati. Zbog svega toga trpi sport, trpe sportaši i njihovi roditelji, a u konačnici i cijela sportska i društvena zajednica” smatra Vukoja i dodaje kako je stručna služba županijske sportske zajednice brzo odradila papirologiju i komunikaciju s trenerima te nije bilo nikakvih poteškoća u realizaciji ideje. Vukoja se nada kako će slična akcija moći biti ponovljena vrlo brzo za one trenere koji su bili spriječeni odazvati se prvom pozivu. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije