10 milijuna kuna za dom

LIJEPE VIJESTI ZA GORIČAN Vatrogasci dobivaju novi dom, opremu, spremište i vježbalište

DVD Goričan trenutno broji 56 dobrovoljnih članova koji nesebičnim radom i zalaganjem sudjeluju u spašavanju i pomaganju prilikom prirodne nepogode

Dana 21. travnja 2021. potpisan je Ugovor o izradi projektne dokumentacije za rekonstrukciju vatrogasnog doma DVD-a, između općine Goričan, zastupane po načelniku Mariu Mohariću i tvrtke TEHIT-K d.o.o. zastupane po direktoru Krunoslavu Šariću čija je ukupna vrijednost nakon izgradnje procijenjena na 10 milijuna kuna.

Potpisivanju ugovora bili su nazočni predsjednik DVD-a Goričan Christijan Plakalović i ostali članovi Upravnog i Nadzornog odbora. Uz načelnika općine bili su njegova zamjenica Ines Bašnec i predsjednik Općinskog vijeća Stjepan Ribarić

DVD Goričan osnovan je davne 1888. godine i brojio je 30 članova koji su u svakom trenutku morali biti raspoloživi i spremni za intervencije. Mještani Goričana uključivali su se u rad Društva iz jednog razloga a to je pomoći svom mještaninu u zlu koje donosi požar i ostale nepogode. DVD Goričan trenutno broji 56 dobrovoljnih članova koji nesebičnim radom i zalaganjem sudjeluju u spašavanju i pomaganju prilikom prirodne nepogode. 

Projektom rekonstrukcija vatrogasnog doma DVD-a Goričan gradit će se novi vatrogasni dom, spremište, vatrogasno vježbalište, nova oprema. Prostor na kojem će se graditi, općina Goričan je otkupila 2019. godine od Poljoprivredne zadruge Goričan za cijenu od 323.000,00 kuna.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije