na dan svetog florijana

NAJLJEPŠI POKLON Osam međimurskih vatrogasnih društava dobilo nova kombi vozila

U Međimurje, na njihov dan, stigli najljepši mogući pokloni - nova kombi vozila

Međimurski vatrogasci u sklopu Programa opremanja i osposobljavanja vatrogasnih zajednica, a nabavkom Hrvatske vatrogasne zajednice iz sredstava naknade za općekorisne funkcije šuma, dobivaju osam novih kombi vozila za modernizaciju svojih vatrogasnih postrojbi, što će značajno povećati sigurnost stanovnika županije. 

Predstavnici DVD-ova s predsjednikom VZ Međimurske županije Mariom Medvedom na svečanoj primopredaji u Hrvatskoj vatrogasnoj zajednici, a u sklopu proslave za Dan vatrogastva i Svetog Florijana, zaštitnika vatrogasaca, preuzeli su ugovore i ključeve za 8 kombi vozila za potrebe 8 međimurskih DVD-a.

Inače, Hrvatska vatrogasna zajednica iz sredstava naknade za općekorisne funkcije šuma u 2021. nabavlja za vatrogasne organizacije ukupno 75 kombiniranih i 58 Pick-up vozila. 

Vatrogasna vozila nabavljena su iz sredstava naknade za korištenje općekorisnih funkcija šuma (OKFŠ) uprihođeno je za dio 2018. godine ukupno 21.533.947,88 kn i za cijelu 2019. godinu 31.872.884,73 kn, što je uz planirano sufinanciranje Hrvatske vatrogasne zajednice i nekih vatrogasnih zajednica županija u iznosu od 1.135.566,80 kn ukupni iznos raspoloživih financijskih sredstava za nabavu vatrogasne tehnike i opreme od 54.542.399,41 kn. Od ukupno planiranih 207 nabavljenih kombi i pick-up vozila, u 2019. godini podijeljena su 74 kombi i pick-up vozila. Nabavkom novih vozila, povećava se spremnost, funkcionalnost i kapacitet vatrogasnog sustava u Republici Hrvatskoj.

Temeljem prijedloga VZ Međimurske županije, kombi vozila (Opel Vivaro) dobivaju DVD-ovi: Šandorovec, Mala Subotica, Macinec, Donji Mihaljevec, Martinuševec, Križovec, Dekanovec i Donji Kraljevec.

– Veća sigurnost Međimuraca i njihove imovine naša je osnovna zadaća i briga, zbog čega me vesele vijesti da su dobrovoljna vatrogasna društva Šandorovec, Mala Subotica, Macinec, Donji Mihaljevec, Martinuševec, Križovec, Dekanovec i Donji Kraljevec danas preuzela kombi vozila Opel Vivaro. Ta vozila, zajedno s dva navalna vozila, autocisternom te vozilom za gašenje šumskih požara će Međimursku županiju učiniti opremljenu suvremenom vatrogasnom opremom i spremnom za sezonu kada je rizik od požara veći – istaknuo je Mario Medved, predsjednik vatrogasne zajednice Međimurske županije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije