Duhovni vođa Sri Sri Ravi Shankar u Hrvatskoj

Duhovni vođa Sri Sri Ravi Shankar u Hrvatskoj

Najveći duhovni učitelj današnjice, mirotvorac i humanist svjetskog glasa Sri Sri Ravi Shankar će posjetiti Hrvatsku od 18. do 20. ožujka.

Bit će to njegov četvrti posjet našoj zemlji. Sri Sri Ravi Shankar je utemeljitelj fondacije Umijeće življenja (Art of Living Foundation), obrazovne, neprofitne i nevladine organizacije aktivne u preko 150 zemalja svijeta te je tri puta nominiran za Nobelovu nagradu za mir.

Središnji događaj posjete Sri Sri Ravi Shankara Hrvatskoj će biti 19. ožujka, kada će se u okviru javnog predavanja «Večer mudrosti i meditacije» u Splitu u dvorani na Gripama održati Globalna meditacija za novi početak koja će se, putem interneta uživo prenositi u više od 50 zemalja. Očekuje se da će se u Splitu na meditaciji okupiti nekoliko tisuća ljudi iz cijele regije, a preko prijenosa uživo putem interneta nekoliko stotina tisuća. Bit će to najveća do sada vođena meditacija u Hrvatskoj.

Dan ranije, 18. ožujka, u Zagrebu u dvorani Vatroslav Lisinski održat će se također javno predavanje pod nazivom “Večer mudrosti i meditacije”, gdje se očekuje velik broj posjetitelja iz svih krajeva Hrvatske i regije.

U Splitu će se 20. ožujka održati i jednodnevna antistresna radionica sa Sri Sri Ravi Shankarom jednostavnog slogana Udahni radost, izdahni stres, vrati se izvoru. Radionica je iznimna prilika da naučite konkretne vještine kako unaprijediti svoj život na svim poljima.

Umijeće življenja Hrvatska

Vrijednosti koje promiče Umijeće življenja, nevladina organizacija s jednom od najvećih volonterskih baza u svijetu, na plodno su tlo naišle i u Hrvatskoj u kojoj je antistresne radionice završilo preko 10.000 ljudi. Među brojnim radionicama za građane, studente, nezaposlene i zatvorenike zanimljivo je istaknuti program za prevenciju ovisnosti namijenjen rizičnim skupinama mladih koji je financijski podržan i preporučen od Ministarstva zdravstva. Preporuke resornih ministarstava su dobili i ostali programi.

Polazeći od osnaživanja pojedinca koji je baza društva bez stresa i nasilja, ovaj veliki duhovni učitelj osmislio je tehnike samorazvoja kojima se smiruje um, budi entuzijazam i otklanja stres. Svim programima koji se podučavaju unutar fondacije Umijeće življenja je zajedničko to što bude osjećaj zajedništva među svim ljudima bez obzira na podrijetlo, etničku, religijsku i društvenu skupinu.

Umijeće življenja Hrvatska organiziralo je prijevoz od Čakovca do Zagreba autobusom, (povratna karta 40kn), a za sve dodatne informacije, kupnju karte za “Večer mudrosti i meditacije” u Zagrebu možete se javiti Mirjani Augustić na broj mobitela 095 9002 138.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije