na mandat od četiri godine

DONOSIMO POPIS Suci porotnici Općinskog suda u Čakovcu položili svečanu prisegu

Ovo su novi suci porotnici Općinskog suda u Čakovcu

Odlukom Skupštine Međimurske županije na posljednjoj sjednici na mandat od četiri godine imenovani su novi suci porotnici Općinskog suda u Čakovcu koji su u srijedu, 14. travnja u Velikoj vijećnici Međimurske županije položili svečanu prisegu.

Za suce porotnike Općinskog suda u Čakovcu imenovani su: Sandra Buhin, Željko Fileš, Mirjana Gregur-Sever, Ivan Gradečak, Marija Grabant, Mladen Grubić, Erik Koraj, Ana Mikulić, Sandra Majsan, Tija Mance, Dušanka Novak, Branka Podgorelec, Štefanija Sokač, Marija Sokač – Strahija, Nada Štrok, Josip Vidović i Antun Zadravec, dok su za suce porotnike za mladež Općinskog suda u Čakovcu imenovani Anica Čerepinko, Josip Globar, Amra Hrlec, Marina Hoblaj, Josip Mikec, Mario Novak, Sara Novinščak, Kristina Najman, Željko Slaviček, Stjepana Sokač i Klara Vinković.

Polaganju prisege nazočili su predsjednik Skupštine Međimurske županije Mladen Novak, predsjednica Općinskog suda u Čakovcu Sanja Maria Gašparović i župan Međimurske županije Matija Posavec te pročelnica Upravnog odjela za poslove skupštine i pravne poslove Neda Šarić. Nakon obavljene svečane prisege, suci porotnici će biti pozivani na sudske rasprave da participiraju u donošenju sudskih presuda.

Predsjednica Općinskog suda u Čakovcu Sanja Maria Gašparović istaknula da je biti sucem porotnikom časna dužnost na koju mogu biti imenovani savjesni i odgovorni pojedinci, visoko cijenjeni u svojim sredinama koji će predstavljati glas javnosti.

– Dana vam je velika čast te sam sigurna da ćete svoju dužnost obavljati krajnje odgovorno, moralno i u zakonskim okvirima – rekla je.

Općinski sud u Čakovcu jedan je od najuspješnijih sudova u Hrvatskoj. U 2020. godini riješeno je 1107 parničnih predmeta na 13 rješavatelja što je 85 predmeta po rješavatelju. Vrijeme rješavanja parničnih predmeta je za 268 dana kraće od prosjeka svih općinskih sudova u Hrvatskoj. U istoj godini riješeno je 507 izvanparničnih predmeta te je rješavanje predmeta za 127 dana kraće od prosjeka svih općinskih sudova u Hrvatskoj. Riješeno je i 673 ovršnih predmeta čije je rješavanje kraće za 149 dana od prosjeka u Hrvatskoj te 393 kaznena predmeta s prosjekom trajanja postupka od 627 dana. Spomenutim statističkim podacima Općinski sud u Čakovcu jedan je od najažurnijih sudova u zemlji.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije