U Vinici su pobijedila vina!

U Vinici su pobijedila vina!

U subotu je u Vinici kraj Varaždina održana 13. Izložba vina. Pred stroge i kompetentne, ali pravedne ocjenjivače stiglo je 297 uzoraka. Kandidirala su vina iz Varaždinske županije, Međimurske, Krapinsko – Zagorske, Zagrebačke te iz Republike Slovenije. Uvelike su dominirala vina berbe 2012., a tek nekoliko iz 2011, primjerice crvena.

Šampionsko vino izložbe, Chardonnay, poluslatko, berba 2012., stvorili su vinski meštri iz Lovrinih vinograda. Iako iz Arboretuma do centra ne dopiru još nikakvi proljetni mirisi, u zgradi općine, od čaše do čaše, izmjenjivali su se i nadmetali vrsni mirisi, arome i okusi moslavaca, graševina, zelenih silvanaca, rajnskih rizlinga, chardonnaya …

Izbirljiviji kušači nisu ostali prikraćeni niti za poseban doživljaj “na nosu”, ali i nepcu, u ponudi crvenih vina. Ocjene su rekle: ne propustite kvalitetu Cabernet sauvignon, suho, 2011. koju potpisuju dobri vinogradari iz Kaznionice Lepoglava!

Dobro raspoloženi promatrači, uzvanici i svi gosti složili su se u jednom – Udruga vinogradara “Vinea” iz Vinice je brižan i pedantan organizator. Dolazimo, svi i iduće godine!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije