ovo izgleda fascinatno

VIDEO I FOTO Na ponos Strahoninca: Sportski park kakav se rijetko viđa u Hrvatskoj, ali i u Europi

U punome smislu riječi – park za 21. stoljeće

Sport, rekreacija i aktivni odmor u današnja su stresna vremena važniji no ikad. Vodeći se tom činjenicom te u želji da se dodatno poboljša kvaliteta života u mjestu, općina Strahoninec isplanirala je veliki projekt rekonstrukcije i dogradnje sportskog objekta kod igrališta Nogometnog kluba Strahoninec, koji uz nogometaše koristi još nekoliko sportskih udruga. Usto, obližnja zelena površina u budućnosti će postati reprezentativni sportsko rekreacijski park kakvog u bližoj okolici, nema.

Idejnim projektom čiji je autor dr.sc. Matija Orešković, postojeći objekt bit će pretvoren u višenamjensku modernu građevinu. Uz ostalo, zatvoriti će se sadašnja natkrivena terasa te se u novom prostoru planira otvaranje ugostiteljskog objekta. U prizemlju je još predviđeno skladište, gospodarstvo, sanitarni čvorovi te svlačionice. Nadogradnja će zatim obuhvatiti i gradnju kata čiji će dio služiti i kao natkrivena tribina, soba za sastanke, ured, teretana te sanitarni čvorovi.

– Sportsko rekreacijski park doista je posebna priča. Podijeljen na tematski različita heksagonalna polja obuhvatiti će pregršt sadržaja za sve generacije.Uz postojeće vatrogasno spremište biti će osiguran prostor za vježbu te za postavljanje šatora za proslave. Jedno od središnjih mjesta u parku zauzimati će amfiteatar s natkrivenom pozornicom za održavanje javnih manifestacija poput koncerata i filmskih projekcija – kaže načelnik Franjo Lehkec.

Prostor za odmor obuhvaća klupe, ležaljke, sunčalište kao i pametne klupe pogodne za punjenje mobitela i drugih uređaja, uz mogućnost besplatnog spajanja na Internet. Klupe će zahvaljujući solarnim pločama imati i vlastito ambijentalno osvjetljenje te senzore koji prikupljaju podatke o vremenskim prilikama te druge informacije.

Uživanje u hladovini nekoliko sjenica s drvenim klupama i stolovima te roštiljima zasigurno će biti dodatni magnet za mještane i druge posjetitelje parka. Za mališane, biti će rekonstruirano i postojeće dječje igralište. Nova igrala mahom će biti izrađena od drva, igralište će biti omeđeno klupama, a kako se nalazi neposredno uz prometnicu, radi zaštite djece sa svih će strana biti i ograđeno.Također za djecu, u dobi od 5 do 12 godina, postaviti će se umjetne stijene, visine tri metra. Penjanje će biti sigurno. Na tlu će biti postavljena podloga od pjene.

Stari običaj u Strahonincu je podizanje visokog prvomajskog drveta – majge. Projektom je predviđena izgradnja platoa na kojem će se podizati majga. Moderno vježbalište uz kavez opremljen šipkama i niz sprava rekreativcima i sportašima omogućiti će izvođenje i najzahtjevnijih vježbi.
>> Sportsko rekreacijski park Strahoninec

U kompleksu će se ujedno izgraditi i košarkaško igralište, teniski teren, igralište za mali nogomet te ono za odbojku na pijesku, dok će na istočnom rubu lokacije ujedno biti uređeno 55 parkirnih mjesta.

– Svakako treba spomenuti da je to projekt koji je pripremljen i spreman za prijavu na EU fondove. S obzirom na iskustva i uspješnost u prijavama na EU fondove, vjerujemo da će se u tome i uspjeti. U punome smislu riječi – park za 21. stoljeće – kaže načelnik.

POGLEDAJTE VIDEO:

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije