Vijesti / Društvo
Društvo
ZABRANIMO LANAC! Peticiju protiv držanja pasa na lancima potpisalo 50.000 građana
Ilustracija

TRAŽE SE PROMJENE

ZABRANIMO LANAC! Peticiju protiv držanja pasa na lancima potpisalo 50.000 građana

Kampanju su pokrenuli Prijatelji životinja, Sklonište Prijatelji Čakovec i Udruga Pobjede u suradnji s više od 50 članica Mreže za zaštitu životinja

Udruge koje su nedavno pokrenule kampanju za potpunu zabranu držanja pasa na lancu zadovoljne su odazivom građana koji su potpisali peticiju. Dosad je skupljeno oko 50.000 potpisa. Kampanja je dobila podršku mnogih institucija i poznatih osoba, a među njima je i pjevač i radijski voditelj Saša Lozar koji je istaknuo da psi ne smiju biti alarmni uređaji.

- Volio bih vjerovati da se psi više ne drže na lancima i da su to samo neka sjećanja na prošla vremena kad su se psi držali u dvorištu da bi bili čuvari. Volio bih to vjerovati, ali znam da to nije istina. Zato dobro razmislite prije nego što imate kućne ljubimce imate li uvjete za njih, ali ako trebate čuvara – kupite alarm! Danas bar to više nije skupo - rekao je Lozar.

Kampanju su pokrenuli Prijatelji životinja, Sklonište Prijatelji Čakovec i Udruga Pobjede u suradnji s više od 50 članica Mreže za zaštitu životinja. Pozivaju sve da im se pridruže u tom jasnom cilju za spas pasa i ugleda Hrvatske i na  www.zabranimolanac.net potpišu peticiju.

- Osim što je nedopustivo mučiti životinju i što je apsurdno držati psa na lancu da bi nešto čuvao, to nije niti isplativo. Troškovi nadzornih sustava daleko su manji od troškova koji su potrebni za skrb o psu. Jedino zakonska zabrana može zauvijek ispraviti nepravdu i pomoći psima - kažu u udrugama.

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!