20 godina Zodiac benda: Naša publika zaslužuje veliki koncert u Međimurju!

20 godina Zodiac benda: Naša publika zaslužuje veliki koncert u Međimurju!

Zodiac bend s punim pravom možemo svrstati u sam tron glazbenih bendova koji su obilježili i upotpunili hrvatsku i međimursku glazbenu scenu iz perspektive originalnosti zvuka, kreativnosti u izvođenju, scenskim nastupu te prepoznatljivosti među publikom.

Klupske svirke, svečanosti, svadbe i rastave, kao i ostale sretne događaje bilo u Hrvatskoj ili inozemstvu, dečki iz Zodiac benda, predvođeni Bogdanom Bulatom – Bobom, uvijek poprate u njihovom osebujnom stilu prema kojem su i stvorili renome koji nije lako iz godine u godinu potvrđivati.

Dvadeset godina karijere zaslužuje najmanje barem intervju sa frontmenom Zodiaca! Pa eto, uživajte 🙂


eMedjimurje.hr: Dvadeset godina benda rijetkost je ne samo na domaćoj, već i na internacionalnoj sceni. Možete li za eMedjimurje napraviti presjek karijere te koje trenutke izdvajate kao najpozitivnije u karijeri benda?

Bobo: – Da, dvadeset godina je puno za jedan bend. Puno godina i neprospavanih noći. Sreća naša što muzika pomlađuje, pa barem nemamo problema sa starenjem.

Teško je izdvojiti najpozitivnije u svim tim godinama. Bilo je puno pozitivnih stvari, zbog čega je bend vjerojatno i opstao svih tih godina. A kao i u svakom poslu, bilo je i onih malo manje pozitivnih, koje smo se trudili što prije zaboraviti.

Trudimo se pamtiti samo lijepe trenutke, a zaista ih je u ovih dvadeset godina bilo jako puno.

eMedjimurje.hr: Koliko glazbenika je prošlo kroz Zodiac bend u tih dvadeset godina te koje od glazbenika biste posebno istaknuli?

Bobo: – Osim sadašnjih članova, nas petorice, još jedanaest članova je prošlo kroz bend. Jako teško je nekoga posebno istaknuti.

Mi smo uvijek bili bend, zapravo i više, možemo reći da smo bili obitelj, pogotovo u vrijeme kad smo svirali u inozemstvu i mjesecima izbivali od kuće.

Zodiac bend nekad

eMedjimurje.hr: Povodom 20 godina benda, smatramo da i Vaš bend, ali i publika zaslužuje jednu odu Zodiac bendu i veliki koncert gdje ćemo se svi zajedno introspektivno prisjetiti svoih doba Zodiac benda te se naravno, dobro zabaviti. Možemo li očekivati neki veći koncert proslave ovdje u Međimurju? Naravno, eMedjimurje.hr će rado medijski stati iza obilježavanja obljetnice, a vjerujemo da i ostali domaći mediji

Bobo: – Desetu godišnjicu smo obilježili u Rock Art Caffeu Varaždin, pa ne vidim razlog zašto ne bi i za dvadesetu. Nešto slično. Samo ovog puta će to biti u Međimurju. Mislim da naša publika to zaslužuje. A i mi.

eMedjimurje.hr: Od mjesta na kojima ste svirali, izdvojite neka najdraža –  i inozemno i u Hrvatskoj

Bobo: – Teško pitanje. Uvijek se trudimo svoj posao odraditi najbolje što znamo, a zadovoljna publika je ta koja nam ostaje u sjećanju. U Hrvatskoj smo svirali na mnogim mjestima i lista dragih mjesta bila bi zaista dugačka. A što se tiče najdražeg mjesta izvan Hrvatske, definitivno je to gaža na brodovima po Baltičkom moru između 1997. i 2008. godine.

eMedjimurje.hr: Svoju karijeru splitska pjevačica Lidija Bačić započela je upravo kao pjevačica Zodiac benda. Koliko možete sebi i bendu pripisati njezin uspjeh te ukratko – kako gledate sada na njezin tijek karijere

Bobo: – Lidija je bila sa nama četiri godine. Odlična pjevačica i po svojoj kvaliteti njezin vokal spada u sam vrh Hrvatske glazbene scene. Želimo joj puno uspjeha na estradi.

eMedjimurje.hr: Najprepoznatljiviji ste po vlastitom stilu koji “furate” te po kvalitetnoj glazbi koju izvodite. Odakle Vam toliko energije na sceni?

Bobo: – Kao što smo i prije spomenuli, muzika pomlađuje. U biti mi smo sve mlađi i mlađi. Ali svaki bend zna da najviše energije na binu donosi publika. Mi smo imali i imamo sreće i najbolju publiku ispred sebe, koja nas uvijek ponese i daje puno energije.


eMedjimurje.hr: U Međimurju primjećujemo svirke po našim najboljim klubovima i svadbama. Svirate li još uvijek često izvan Međimurja i gdje?

Bobo: – Pa, teško je danas s dobrim gažama. Ali naravno, najbolje ostaju. Da, sviramo i izvan našeg Međimurja. Sve su to renomirana mjesta i dobri klubovi.

eMedjimurje.hr: U clubu Antrum u Prelogu svirali ste prije dva tjedna, a sad ćete poklonike Vaše glazbe i odličnog zvuka opet zabavljati u subotu 2. ožujka. Kakvi je ugođaj svirati u Antrumu te može li se za Antrum reći da spada u vrh međimurskih klubova?

Bobo: – Club Antrum je nama dobro poznat i uvijek je lijepo vraćati se na takva mjesta. Jer kad se negdje osjećaš ugodno, onda je i gušt raditi. A veliku ulogu na takvim gažama ima i uzajamno poštovanje i kvalitetan odnos osoblje – bend.

eMedjimurje.hr: Jeste li i Vi jedan od čitatelja portala eMedjimurje.hr? 😉

Bobo: – A nego!

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije