OBRADOVALI SUGRAĐANKE

VIDEO I FOTO Čakovečki Pikači obilježili Dan žena podjelom crvenih karanfila, simbola ženske snage

Pravo veselje u centru Čakovca povodom Dana žena, čakovečki Pikači stavili osmjehe na brojna lica

Povodom Međunarodnog dana žena u ponedjeljak, 8. ožujka, u centru grada Čakovca Udruga čakovečki Pikači organizirala je darivanje pripadnica ženskog spola. Za mjesto događaja, u suradnji s turističkom zajednicom grada Čakovca, odabrali su poznatu lokaciju “pre vuri”. Kako kažu, ta lokacija im je ostala u izuzetno lijepom sjećanju, jer su baš ovdje u prosincu 2019. godine dijelili poklone mališanima u sklopu akcije Moto Mrazovi.

– Nakon poduže zime jedva smo dočekali da svoje limene ljubimce izvadimo iz garaža, a kako dolazi proljeće i priroda se budi, sjetili smo se da bi bilo lijepo razveseliti pripadnice ljepšeg spola s nekakvom gestom. Tako smo, većinom online putem, krenuli u planiranje i realizaciju darivanja na Dan žena. S obzirom na to da muškarci baš i nisu vrhunski znalci cvijeća, gospođa Vlatka iz cvjećarnice Flora dizajn Pribislavec nas je stručno usmjerila koje cvijeće je idealno za poklon našim sugrađankama. Ovaj dan odlučili smo obilježiti podjelom crvenih karanfila, koji su simbol ženske snage – ističu čakovečki Pikači.

>> Čakovečki Pikači obradovali sugrađanke crvenim karanfilima


Uz promicanje motociklizma, sigurne vožnje i odgovornog ponašanja u cestovnom prometu njihovi projekti često su usko povezani sa solidarnošću. Kako ističu, cilj im je u društvu stvoriti sliku motorista kao osoba, koje iako su na cesti ugroženije, svoju snagu pokazuju brigom za sve pripadnike društva.

Tijekom ove godine u pripremi je plan rada udruge, koji obuhvaća samostalne programe i inicijative, kao i koordinaciju s drugim udrugama, gradom, poduzećima i društvima, a sve za dobrobit zajednice i promicanja motociklizma.

– Želja nam je da se ljudi bolje upoznaju s nama i našim radom u društvu. Kao moto – entuzijasti želimo pomoći mladim vozačima i vozačicama motocikla, koji još nemaju toliko znanja i vještina koje motociklizam iziskuje, kao i sigurnosti u svoje sposobnosti poslije položenog vozačkog ispita, te ostalim sudionicima u prometu, pješacima i biciklistima, edukativnim i preventivnim djelovanjem. Ukupno imamo 11 aktivnih članova, svi redom strastveni bajkeri, koji se vole družiti i putovati, te biti korisni u društvu i našem gradu Čakovcu – poručuju. Kako je današnja pohvalna akcija izgledala pogledajte u videu:

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije