POZIV ŠKOLAMA

MMČ Produženo trajanje izložbe o Ljubi Kuntariću, možete razgledati i postav Zrinski i čakovečki Stari grad

Izložba o Ljubi Kuntariću je smještena u Izložbenom salonu i bit će otvorena do 31. ožujka 2021. godine. Muzej vam također nudi mogućnost razgledavanja moderno opremljene izložbe-stalnog postava Zrinski i čakovečki Stari grad

Muzej Međimurja Čakovec obavještava o produženju trajanja izložbe o jednom od najvećih hrvatskih skladatelja Ljubi Kuntariću: Falat zemlje šteri ima dušu. Izložba je smještena u Izložbenom salonu i bit će otvorena do 31. ožujka 2021. godine. Ulaz je besplatan, a vrlo sadržajan i informativan postav govori o skladateljevu životnom putu od njegova rodnog Čakovca do Voloskog kod Opatije, gdje je i umro 2016 godine.

Muzej vam također nudi mogućnost razgledavanja moderno opremljene izložbe-stalnog postava Zrinski i čakovečki Stari grad. Uz profesionalno vođenje kustosa učenici mogu puno naučiti o jednoj od najzaslužnijih i najpoznatijih hrvatskih aristokratskih obitelji, koja je kroz nekoliko naraštaja živjela u Čakovcu.

– Povezano s time, Muzej je otvorio i likovni natječaj na temu Zrinskih i Starog grada pa vas pozivamo da razmotrite mogućnost sudjelovanja učenika s posebnim darom za likovno stvaralaštvo, na tom natječaju. Srdačno vas pozdravljamo i pozivamo na suradnju – poručuju iz Muzeja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije