LIJEPE VIJESTI

FOTO Šest mladih obitelji iz Kotoribe dobilo po 30 tisuća kuna za uređenje nekretnina

Unatoč kriznim vremenima, Općina Kotoriba i ove godine pomaže mladima u uređenju nekretnina. Otvoren je natječaj kojim se sufinancira i uređenje fasada

U petak, 5. ožujka je u kotoripskoj općinskoj vijećnici održano potpisivanje ugovora o dodjeli poticaja za uređenje nekretnina koje su kupljene 2020. godine. Općina Kotoriba je, unatoč kriznim vremenima, šestu godinu zaredom raspisala takav natječaj, a potpisivanje je održano uz pridržavanje epidemioloških mjera.

Uvjete je zadovoljilo sedam korisnika koji su prošle godine kupili nekretninu na području Općine. U prostorijama vijećnice ugostio ih je načelnik Općine Kotoriba Ljubomir Grgec.

>> Šest mladih obitelji iz Kotoribe dobilo po 30 tisuća kuna za uređenje nekretnina

Ugovore su potpisali Mario Friščić za nekretninu u Ulici Alojzije Stepinca, Tomislav Božek u Ulici Matije Gupca, Ana Perc u Ulici kralja Petra Krešimira IV, Sanja Lukša u Ulici Ruđera Boškovića, Alen Nestić u Ulici kralja Tomislava, Karlo Žinić u Dugoj ulici te Bernarda Dobranski u Ulici Alojzije Stepinca.

– Bilo je devet prijava na natječaj, a dvije nisu zadovoljile uvjete, zbog čega mi je žao. Sredstva će svima u kratkom roku nakon potpisa ugovora biti isplaćena na račun i nadam se da će pomoći svima da dovrše ono što su zamislili – rekao je načelnik Grgec.

Za nekretnine čija je cijena bila najmanje 120.000 kuna dodjeljuje se poticaj u iznosu od 30 tisuća kuna, dok je za nekretnine jeftinije od 120.000 kuna predviđen poticaj u visini od 10 posto iznosa kupljene nekretnine. Iz proračuna Općine Kotoriba izdvojeno je za tu namjenu 187.000 kuna pa je tako šest korisnika dobilo po 30.000 tisuća kuna, dok je jedan korisnik dobio sedam tisuća kuna.

Općina Kotoriba raspisala je natječaj kojim pomažu i oko uređenja fasada.

– U tom natječaju onima koji idu u obnovu fasade financiramo boju za fasadu u iznosu od tri tisuće kuna – rekao je Grgec, a tome smo već pisali ranije. Potpisivanju je nazočio i Roberto Ujlaki, zamjenik načelnika, a jedan dobitnik je iz opravdanih razloga izostao s tog čina.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije