DAN NAPUŠTENIH BUKETA

FOTO Uljepšala dan Međimurcima: Tara Lukman ostavila ‘napuštene’ bukete u centru Čakovca

Napušteni buketi ubrzo su 'posvojeni', a Tara Lukman dobila je divne poruke onih kojima je uljepšala dan

Četvrtog dana mjeseca ožujka obilježava se Dan napuštenih buketa. Već nekoliko godina taj se Dan obilježava i u Hrvatskoj, a osnovna ideja je da se napuštenim buketom nepoznatim ljudima priušti lijep trenutak i izmami osmijeh na lice.

U ovu akciju uključuju se mnogi cvjećari i aranžeri cvijeća kako bi nekome uljepšali dan, a ‘napušteni’ buketi spremni za ‘posvajanje’ osvanuli su i u centru Čakovca, na mjestima gdje ih svatko može primijetiti.

Tko ih je ostavio?

Kontaktirali smo Taru Lukman koja stoji iza ovog ‘mini projekta’ koji je razveselio naše sugrađane.

Kako ste došli na ideju da buketiće ostavite u parku?

– Da vam budem iskrena, neki dan sam ‘guglala’ dane koji se obilježavaju vani, a u Hrvatskoj nisu baš popularni, pa sam naišla na ‘Dan napuštenih buketa’. Odmah mi je sinula ideja da bih ostavljanjem različitih buketa u gradu mogla razveseliti ljude – rekla nam je dobro raspoložena Tara.

U tome je i uspjela. Nedugo nakon što je bukete ostavila u čakovečkom parku, primila je lijepe poruke.

– Jedna je starija gospođa vidjela kako ostavljam buket na klupi u parku. Prvo joj nije bilo jasno zašto to činim. Ali, nakon što je pročitala poruku na buketu, jako se razveselila. Predivno je vidjeti osmjeh na licima naših sugrađana, rekla nam je Tara.

Uskoro je dobila i poruku jednog gospodina koji joj je napisao: ‘Javljam da je moja 80-godišnja majka ugledala buket, uzela ga i jako se razveselila.’

Ovakve su nam geste dokaz da i male stvari mogu čovjeku uljepšati dan, a upravo mi smo ti koji jedni drugima možemo i najmanjim sitnicama unijeti sreću u život i popraviti dan. Svaka čast!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije