Vijesti / Društvo
Društvo
ŽESTOKE REAKCIJE NAKON SPROVODA 'Danas se od svih hrvatskih građana ponovno radi idiote'
Josip Regovic/PIXSELL

SKUPILE SE TISUĆE LJUDI

ŽESTOKE REAKCIJE NAKON SPROVODA 'Danas se od svih hrvatskih građana ponovno radi idiote'

Odluka Stožera od 1. ožujka nalaže da se na sprovodima ne smije okupiti više od 25 ljudi. Na pogrebu Milana Bandića okupile su se tisuće. SDP-ova Mirela Ahmetović komentirala je dvostruka mjerila na Twitteru, kao i Dalija Orešković

Odluka Stožera od 1. ožujka nalaže da se na sprovodima ne smije okupiti više od 25 ljudi. Na sprovodu Milana Bandića na zagrebačkom Mirogoju okupilo se više tisuća ljudi.

Prema fotografijama s pogreba, okupljeni se nisu pridržavali epidemioloških mjera.

Vezana vijest

ispratio ga veliki broj građana: Pokopan je Milan Bandić NA MIROGOJU FOTO Unatoč mjerama, ispratio ga veliki broj građana: Pokopan je Milan Bandić

Saborska zastupnica SDP-a Mirela Ahmetović na društvenim se mrežama osvrnula na Bandićev pogreb. Kako je napisala, danas se od hrvatskih građana ponovno radi idiote, prenosi Dnevnik.hr

"Danas se od svih hrvatskih građana ponovno radi idiote. Dok oni svoje bližnje ispraćaju sukladno mjerama Stožera do 25 ljudi na pogrebu, elite ponovno poručuju kako su iznad onih kojima su nametnuli restrikcije. Ova zemlja nije jednaka za sve, ni za žive, ni za umrle", napisala je Mirela Ahmetović na Twitteru.

Kritiku zbog organizacije sprovoda Milana Bandića na Twitteru je izrazila i zastupnica Stranke s imenom i prezimenom Dalija Orešković. 

"Zanima me koji će to covid redari sutra na posljednjem ispraćaju mog bratića prebrojati shrvanu obitelj i prijatelje, pa 26tog udaljiti sa sahrane uz obrazloženje da su na snazi epidemiološke mjere", napisala je Orešković. 

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić pokopan je nešto poslije 13 sati na Gradskom groblju Mirogoju. Došao je velik broj ljudi, a samo je COVID redara angažirano 300.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!