show rtl-a

3, 2, 1 – KUHAJ! Dario i Marija nisu oduševili žiri, ali su zaradili 19 bodova za gulaš od divljači

Fatima i Mahir te Marija i Dario ponudili su stručnom kulinarskom sudu dvije varijante gulaša od divljači s domaćom tjesteninom.

U ponedjeljak navečer u showu ‘Tri, dva, jedan –
kuhaj!
‘ započeo je novi kulinarski tjedan u kojem su
kandidati žiriju pripremili mnoga zanimljiva jela, a neki su
dobili i neočekivano niske ocjene zbog svoje izvedbe.

U prošlom tjednu ipak nije došlo do ispadanja pa su tako
Šajeta i Edi dobili priliku za
popravak. S obzirom na to da su spašeni od ispadanja, u ovom će
tjednu kuhati sami za sebe, a ne za tim, te neće imati pomoć od
mentora.

– Lakše nam je sad kuhati kad znamo da tim neće ispaštati zbog
naših jela – našalio se Šajeta pa spremno prionuo poslu za
radnom jedinicom.

Osim toga, Jozefina i Ksenija
su ovaj tjedan na ‘odmoru’ jer su u prethodnom tjednu ostvarile
najbolji rezultat. Preostali kandidati borili su se u izazovu
‘prsa o prsa’ te su imali 75 minuta za pripremu glavnog jela s
prilogom.

Ivana i Velimir te
Danijela i Josip bili su u
maloj panici zbog čišćenja i filetiranja ribe, no na kraju su oba
tima odradila vrlo dobar posao.

– Ivana i Velimir, vaš umak s jagodama je hrabri pokušaj i meni
se to sviđa. Ja sam za to da ste otišli u neku, ajmo reći,
erotiku. Panirana riba mi je fina, poplete od tikvica i blitve su
sočne i dobro odrađene iako na oko ne izgledaju najbolje. Kod
Danijele i Josipa je isto jako fino, dobro isfiletirana riba,
jedino imam problem s umakom koji mi je premastan – komentirao je
Ivan Pažanin prva jela koja su stigla pred žiri.

Neobična kombinacija koju su ponudili Ivana i Velimir svidjela se
čak i Tomislavu Špičeku: “Za čudo Božje, meni odgovara vaša riba
s jagodama!” – tako su oni zaradili 20 bodova, dok su Danijela i
Josip bili za bod uspješniji.

Fatima i Mahir te
Marija i Dario ponudili su
stručnom kulinarskom sudu dvije varijante gulaša od divljači s
domaćom tjesteninom, no oba para nisu uspjela zadovoljiti
kriterije žirija.

– Zapravo ni jedni ni drugi niste napravili šug kakav očekujemo
kad kažemo divljač. To je uvijek taj neki karakteristični tamni
umak koji ima svoju težinu i pripadajuće začine. Mahir i Fatima,
vi ste otišli u krivom smjeru jer ste otišli u nekom
mediteranskom smjeru. Bolje mi odgovaraju začini Darija i Marije,
napravili ste to malo bolje i tjestenina je ukusna – priznala je
Željka Klemenčić pa su Bednjanci dobili 19 bodova, dok su Mahir i
Fatima zaradili samo 14 bodova.

Janjetina je bila ključna namirnica koju su pripremali Joško i
Jazz te Ivana i Aki.

– Stavili ste previše paradajza i niste to najbolje odradili,
previše se osjeti rajčica, a premalo janjetina, no prijaju mi
vaše sarmice od blitve – rekao je Špiček na janjetinu koju
su pripremili Joško i Jazz koji su za to “precrveno” jelo dobili
samo 17 bodova. S druge strane, Ivana i Aki su dobili visoka 24
boda za svoju izvedbu janjetine koja se najviše dopala Pažaninu:
“Savršeno, točno onako kako ja volim i kako sam odgojen!”

– Kad sam vidjela ocjene, mislila sam da ne vidim dobro. Baš da
smo bili toliko slabiji, da smo mi dobili 4, a oni 9, nisam to
očekivala – prokomentirala je razočarana Jazz na ocjene koje
je splitski chef podijelio oba tima.

Miroslava i Nešo te Mirela i Ljuba morali su pripremiti
svinjetinu pa su se djevojke odlučile za wok, dok se Nešo odlučio
pripremiti šnicle na klasičan način.

– Miroslava i Nebojša, možda za vašom radnom jedinicom napokon
vlada harmonija, ali na tanjuru se vidi razlika. Vaš odrezak s
puno brašna i češnjaka mi je totalno ‘osamdesete’ i staromodan
recept, prilog je pak druga priča, samostalno mi je ukusan
– kazala je Željka, a Špiček je kratko prokomentirao kako su
oba tima bolje pripremila priloge nego meso. Miroslava i Nešo
zaradili su 17 bodova, a Mirela i Ljuba samo 15 bodova.

Posljednji par koji je dobio poseban zadatak bili su dečki iz
zadnje klupe – Šajeta i Edi,
koji su žiriju servirali lungić-ringišpil.

– Kad sam dobio tanjur izgledalo mi je malo kao ruganje, ali kad
sam probao, nije to uopće loše. Sačuvali ste mekoću mesa, za mene
je to dobro odrađeno i sviđa mi se prilog – pohvalio je
Pažanin njihov lungić s tikvicama, gljivama i prosom pa su dečki
osvojili tri šestice!

– To su neka vražja posla u ovom žiriju! – našalio se
Šajeta. Kad se sve zbroji, Željkin tim je za jedan bod u
prednosti pa u ovom tjednu ima nade da oni budu ti koji će
preuzeti vodstvo.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije