U Goričanu održan susret dobrovoljnih darivatelja krvi

U Goričanu održan susret dobrovoljnih darivatelja krvi

Hrvatski Crveni križ Gradsko društvo Crvenoga križa Čakovec u suradnji sa Općinskim društvom CK Goričan bio je organizator podjele priznanja višestrukim dobrovoljnim darivateljima krvi iz Goričana koja je održana u Društvenom domu Goričan.

U uvodnom dijelu nazočnima se obratio voditelj Općinskog društva CK Goričan Ivan Posedi. U Goričanu trenutno ima 124 aktivnih darivatelja krvi, od kojih je 62 primilo zahvalnicu i značku za određeni broj davanja. Nakon uvoda, nastupila je plesna grupa “Violina”, sekcija Hrvatskog kulturno-umjetničkog društva Goričan.

Grupa koja djeluje oko 2 godine pod vodstvom Nikoline Zadravec, izvela je nekoliko veoma zahtjevnih irskih plesova. Predsjednik GDCK Čakovec Mladen Valkaj u svom je govoru istaknuo veliko humanitarno značenje dobrovoljnog davanja krvi, upoznao nazočne s darivanjem na državnoj, županijskoj i lokalnoj razini, zahvalio se na njihovom doprinosu, te pohvalio mlade iz skupine “Violina”.

Nazočnima se obratio i donačelnik Općine Goričan Stjepan Ribarić, također višestruki darivatelj krvi, koji je u ime darivatelja krvi zahvalio na priznanjima. Prije zajedničkog domjenka priznanja su višestrukim darivateljima krvi dodijelili predsjednik GDCK Čakovec Mladen Valkaj, ravnateljica Nada Špoljarić, djelatnica Sanja Goleš i voditelj Općinskog društva CK Goričan Ivan Posedi.

Za dugogdišnji rad Ivan Posedi, Katarina Gosarić i Matija Blagus primili su od GDCK Čakovec prigodne poklone. Ivanu Posediju neposrednu i veliku pomoć u organizaciji pružili su: Matija Blagus, Katarina Gosarić, Rikard Ceci, Paula Mikloška, Josip Brodarić i Matija Markušić.

Prije svečane podjele priznanja u Goričanu je održan 1. susret dobrovoljnih darivatelja krvi. Susret je započeo u 14 sati, a darivatelji krvi ogledali su se u pikadu i u kartanju belota. U pikadu se natjecalo 9 ekipa, a u belotu 11 ekipa.

U pikadu su postignutu slijedeći rezultati:
1. Đurđica Cenko i Marija Cenko iz Donjeg Vidovca
2. Štefanija Lovrenčić i Marija Lovrenčić iz Gardinovca
3. Tamara Mirić i Danijela Balog iz Donje Dubrave

U belotu su postignutu slijedeći rezultati:
1. Stjepan Gregorinčić i Stjepan Juračić iz Male Subotice
2. Terezija i Ivo Jurkić iz Donjeg Vidovca
3. Rikard Ceci i Mato Blagus iz Goričana

Projekt Bolnica Bezbolnica

Također, djelatnici i volonteri GDCK Čakovec, u projektu Bolnica Bezbolnica, posjetili su povodom Valentinova Dječji odjel Županijske bolnice Čakovec, a male je bolesnike razveselio klaun Krešo.

Odmah na početku izabrao je svoje “pomagače”, koji su mu pomogli u izvršenju njegovih trikova, te je na kraju svoje predstave svakome djetetu poklonio balon u obliku mača, cvjetića, leptirića, psa. Ovom prigodom Gradsko društvo Crvenog križa Čakovec poklonilo je Dječjem odjelu Županijske bolnice Čakovec pelene za jednokratnu upotrebu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije