Folklorni ansambl HKD Pomurje gostovao u Petišovcima

Folklorni ansambl HKD Pomurje gostovao u Petišovcima

U sklopu redovnog programa rada HKD Pomurje i želje da Folklorni ansambl nastupa u mjestima u kojima ima veliki broj članova, organiziran je koncert u Petišovcima. Sa domicilnim Kulturnim društvom Jožef Horvat i njihovom predsjednicom Gabrijelom Feher dogovorili su zajedničku kulturnu priredbu u tamošnjem Vaškim domu.

Priredba je počela otvorenjem izložbe ručnih radova koje su izložile vrijedne članice KD Jožef Horvat, a nastavila se je koncertom Folklornog ansambla HKD Pomurje koji je uvodno izveo splet međimurskih pjesama i plesova “Međimurje kak i lepo zeleno”.

Nastavili su tamburaši izvevši tri skladbe – 915 leto, Šamarjanka i Čardaš čizmice. Stanka Perčić sa pratnjom tamburaša otpjevala je starogradsku pjesmu Ajde Kato-ajde zlato, a Sanja Bacinger se predstavila sa recitacijom pjesma Zvonimira Klemenčića – Fala Božek za Međimurje.

Vokalna skupina Kume izvela je Pet je kumi v jednoj kleti, zatim se predstavio Zbor sa tamburašima i sljedio je završni nastup folklora sa spletom “Dog ja dojdem v Međimurje”. Na zahtjev publike ansambl je nastavio sa prekmurskom pjesmom Nocoj je ena lušna noč i mađarskom Az a szep pri čijoj izvedbi se uključila i publika.

Predsjednik HKD Pomurje Đanino Kutnjak zahvalio se posjetiteljima na odazivu, KD Jožef Horvat na domaćinstvu predavši prigodni poklon predsjednici društva. Na priredbi je bio i zamjenik gradonačelnika Grada Mursko Središče Dražen Srpak. Nakon prigodnog domjenka, druženje je nastavljeno sa plesnom igraonicom.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije