Franjo Jančec izabran za predsjednika DVD-a Palinovec

Franjo Jančec izabran za predsjednika DVD-a Palinovec

U subotu 23. veljače održana je 81. izborna godišnja Skupština DVD-a Palinovec koja je održana u tamošnjem Domu kulture. U izvješću o radu za proteklu godinu moglo se čuti kako je društvo osnovano 18. rujna 1932. godine, a danas u svojim redovima okuplja 89 aktivnih i 67 pričuvnih članova te 73 članova djece i mladeži.

U prošlogodišnjem bodovanju koje provodi Vatrogasna zajednica Međimurske županije Dobrovoljno vatrogasno društvo Palinovec u kategoriji ostalih društva osvojilo je najviše bodova u svojoj povijesti – ukupno 2696. Za svoj humani rad u 2012. godini dobili su dva velika priznjaja i to Grb Općine Donji Kraljevec i Plaketu MO Palinovec. Središnji događaj za njih u 2012. godini svakako je bila proslava 80. rođendana.

Svim rezultatima natjecateljskih ekipa u društvu su itekako zadovoljni, posebice s mlađim kategorijama. Ekipa mladež muški i mladež žene sudjelovalke su na državnom vatrogasnom natjecanju u Zadru odakle su se s osvojenim petim mjestima vratili sa zlatnim medaljama.

DVD Palinovec je društvo koje ispisuje neku novu povijest Medimurskog vatrogastva. Kontinuirani rad sa mladima svake godine daje vrhunske rezultate, što svakako iziskuje puno stručnog usavršavanja i odricanja. U protekloj godini imali su 8 intervencija u gašnju požara i to u 2 slučaja više složeno gašenje te u 6 slučaja manje složeno gašenje otvorenog  tipa suhe trave i rasinja, što su uspješno lokalizirali.

Uz osnovne zadaće i planirane aktivnosti u plan za ovu godinu stavili su nabavu novog vatrogasnog vozila. U voznom parku imaju 2 vatrogasna vozila: navalno vozilo marke TAM  5500, sa 2200 litara vode, te kombinirano navalno vozilo marke IVECO sa 500 litara vode, visokotlačnim  sklopom  i pjenilom.

Oba vozila opremljena su za gašenje, sa svom potrebnom opremom. Posjeduju 2 vatrogasna agregata marke ZIEGlER, te 2 pumpe HONDU i TOMAS, 16 kompleta zaštitnih odjela, 2 izlacijska aparata i ostalu opremu kako bi mogli izvršavate svoje zadaće.

Skupštini su osim članova DVD-a, djece i mladeži i mještana Palinovca prisustvovali predsjednik Vatrogasne zajednice Međimurske županije Zlatko Orsag, načelnik općine Donji Kraljevec Zlatko Horvat,  njegov zamjenik Kristjan Baranašić, predstavnik VMO Palinovec Vladimir Sabol, predstavnik Vatrogasne zajednice općina Donji Kraljevec-Goričan Krešimir Barić, predstavnik Savjeta mladeži Međimurske županije Hrvoje Novaković, predstavnik JVP Čakovec Miljenko Fišter, predstavnik PP Prelog Mijo Žvorc, župnik župe Sv. Juraj u Trnju velečasni Darko Kelemenić te predstavnici udruga i prijateljskih vatrogasnih društava.

– Općina će podržati ovakav predan režim rada kakvi viđamo u DVD-u Palinovec, a također ćemo pomoći kod projekta izmještanja plinske stanice te kod projekta izgradnje spremišta za potrebe DVD-a. Želim vam i nadalje ovako uspješan rad sa mladeži te postignutim rezultatima i hvala na doprinosu koji pružate za cijelu općinu – rekao je u svom obraćanju prisutnima načelnik Općine Donji Kraljevec Zlatko Horvat.

Za predsjednika je izabran Franjo Jančec, njegov zamjenik je Darko Sabol, novi zapovjednik je Tomislav Srpak, zamjenici zapovjednika su Krunoslav Fileš i Miro Oreški, tajnik društva je Goran Bobetić, a blagajnik Vladimir Srpak. Josip Sabol dobio je priznanje počasni predsjednik DVD-a Palinovec.

Spomenicu za 10. godina rada primili su: Dino Fileš, Nikola Pintar, Deni Kovačić, Lidija Mesarić, Maja Mesarek, Anamarija Vinković, Meri Vinković, Tihana Srpak, Danijela Fileš, Ivana Meglić, Anamarija Mesarek, Dino Kenjereš, Liljana Horvat, Jurica Purić, Kristina Šimunić, Šuljak Oleg, Sašo Mihocek i Nikola Talan.

Spomenicu za 20.godina rada dobili su Zoran Bobetić i Tomica Čanadi, za 30. godina ona je uručena Robertu Horvatu, Damiru Dolencu, Željku Sabolu i Miji Žvorcu, dok su za 50. godina rada u društvu iste dobili Josip Sabol i Mirko Marcinjaš.

Značku vatrogasne mladeži kao priznanje primili su: Dajana Sabol, Glorija Srpak, Dado Ignac, Dario Hlišć, Mario Novosel, Josip Branilović, Damir Horvat, Lara Čemerika, Petra Tomašek, Tea Čavlek, Dijana Klobučarć, Stiven Sabol i Dominik Horvat.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije