Vijesti / Društvo
Društvo
VIDEO Još jedna humanitarna akcija Kristine Gite Kavran, pogledajte video promociju knjige 'Misaoni vrtuljak'
Privatna arhiva

o dobru i zlu te savršenstvu ravnoteže

VIDEO Još jedna humanitarna akcija Kristine Gite Kavran, pogledajte video promociju knjige 'Misaoni vrtuljak'

Jedan dio sredstava prikupljenih od prodaje knjige bit će namijenjen za nabavku nužnih zvučnih didaktičkih materijala za rad s djecom, a drugi dio za pomoć stradalima u potresu - poručuje autorica koja na svojstven i jedinstven način svoju zbirku zapisanih misli predstavila u videu

Čakovečka umjetnica Kristina Gita Kavran iznenadila je još jednom humanitarnom akcijom te predstavila vlastiti projekt na svojstven i jedinstven način, utjelovivši čak tri uloge u video promociji vlastite knjige pod nazivom "Misaoni vrtuljak". Uz priču o crnom i bijelom, dobru i zlu i njihovom spoju u savršenstvo ravnoteže, umjetnica demonstrira značaj knjige u spotu, čiji su kadrovi nastali u čakovečkom Perivoju Zrinskih kroz objektiv snimatelja Žana Novosela.
Priča u video snimci govori o tome kako svatko od nas u sebi sadrži i dobro i loše, mrak i svjetlo, ali da oni zajedno čine ravnotežu i čine nas takvima kakvi upravo i jesmo – savršeni.

- Ovaj projekt ima nekoliko svrha. Jedna je od njih pokazati ljudima da nije sve tako crno kako nam se nekad čini. Naravno, nije ni sve uvijek bijelo, ali bez naših koraka i određenih izbora neće crno postati bijelo, a ni bijelo crno. Želim probuditi hrabrost, snagu i nadu te pokazati da sunce uvijek sja tamo gdje sadimo sjeme ljubavi, strpljivosti i ustrajnosti. Moramo vjerovati u sebe i one oko nas.  Jedna je od svrha ovoga projekta unaprijediti zdravlje, javno dobro, pomoći onima kojima je najpotrebnije i istovremeno ponuditi nešto novo svojoj sredini i ljudima oko sebe - poručuje autorica.Jedan dio sredstava prikupljenih od prodaje knjige bit će namijenjen za nabavku nužnih zvučnih didaktičkih materijala za rad s djecom, a drugi dio za pomoć stradalima u potresu.

- Radila sam razne projekte koji na prvi pogled nemaju veze jedan s drugim, ali oni su zapravo međusobno povezani, jer je svaki dio nas i našega života neodvojiv dio cjeline. Svi, sve, u svakome trenutku, bilo gdje da jesmo, sve je oko nas u neraskidivoj vezi. Vodim se trenutkom i volim jednostavno. Trudim se uvijek biti autentična i uživati u svim blagodatima i radostima stvaranja.

Tako sam to činila i u ovome projektu. Inspiraciju pronalazim u ljepotama ljudskih duša, u njihovim životima i ljubavi prirode koja nam daje život. Moj rad pretežno je posvećen unutarnjem stanju uma, duha i tijela, ljubavi i potrebi za ostvarenjem životne svrhe. A sve je u konačnici posvećeno životu i ljudima. Ovaj projekt odnosi se na sve što jesam i na sve što radim, i nastavak je mojega dosadašnjeg rada s djecom i odraslima u kojemu imam dugogodišnje iskustvo, uz lijepe povratne informacije. Ovom zbirkom želim osvijestiti da smo svi nosioci svjetla i krojači svoje sudbine, glasnogovornici i vlastite i zajedničke budućnosti. Pisana je tako da je čitljiva svakome te u njoj svatko može pronaći dio samoga sebe. Oduvijek sam bila malo, zaigrano, nasmiješeno dijete, koje u svemu traži nadu, smisao i poruku. U svemu vidim onu stranu koja vodi prema cilju, uspjehu, općemu dobru zajednice, a osobito dobru potrebitih. Ne bježim od osjećaja, već se pisanjem borim s njima, tako pronalazeći spas od boli, neshvaćanja, odbacivanja…Ovom zbirkom potičem čitatelja da probudi najdublji dio sebe i otkrije pravu ljepotu svega što nas okružuje. Nastojim čitatelja osnažiti, otvoriti njegov um i srce, otkriti mu vedriju i zdraviju stranu života. Posvećena pomaganju ljudima, ustrajem u pobuđivanju njihove svijesti. Istražujući odnos uma i tijela, na temelju tuđih i vlastitih iskustava pokušavam otkriti uzroke naših ograničenja, kao i poremećaja na tjelesnoj, emocionalnoj i mentalnoj razini. Pomažem ljudima da otkriju i iskoriste puni potencijal vlastite kreativnosti, za osobni rast i razvoj. Ovom zbirkom tražim smisao, snagu, nadu, sreću i mir. U njoj se isprepliću životno iskustvo, spoznaja i ljubav.

Prisjetimo se njezinog prošlogodišnjeg projekta - video izložbe slikarskih umjetničkih djela kroz priču: Nepredvidljivo predvidljivi univerzum tihog svijeta u našoj svijesti koji možete pogledati ovdje

Za kupnju knjige, umjetničkih djela za pomoć u pribavljanju didaktičkih pomagala te za stradale u potresu možete kontaktirati broj +385 99 517 5662, a do onda pogledajte video promociju knjige "Misaoni vrtuljak".

 
Najnovije

Reci što misliš!