ŽIVOT MU OBILJEŽILA GLAZBA

PEDESET ZIMA KOTORIPČANA DAMIRA SUČIĆA ‘Brzo su prošle i zadovoljan sam njima’

Dočekala ga je torta u obliku glazbenih klavijatura koje su Damira učinile prepoznatljivim u Međimurju i šire

Jedan period, obično ‘okruglih’ godina, je period kada čovjek podvlači crtu ispod toga dijela života – rekao nam je jučer, 26. siječnja Damir Sučić koji je to učinio s obitelji uz  rođendansku tortu podvlačeći tu crtu ispod 50 godina života.

Rođendanska torta i to ne bilo kakva. Slastica od glazbenih klavijatura koje su Damira učinile prepoznatljivim i nadaleko Međimurja poznatim. U njegovo znanje prebiranja po njima mnogi su se uvjerili kada je Damir postao članom poznatog kotoripskog glazbenog sastava ‘Apollo’. Bio je to sastav, kako im i samo ime kaže, koji se je od 1984. godine sposobnošću svojih članova vinuo u visine.

Damir izvan glazbe?

Poznat je širem krugu ljudi pa će u svezi toga reći: – Mislim da sam do sada ostavio do sada popriličan trag u Kotoribi i šire, no ja se ne volim nešto eksponirati – rekao je uz rođendansku tortu, a potom dodao: – Kome sam pomogao, koga sam razveselio, usrećio možda, taj to zna i cijeni. A svim ostalima koji tuđe živote, sudbine i uspjehe koriste u negativnom kontekstu liječeći svoje frustracije, ne želim dati povoda da se ‘hrane’. Znate da je moj život obilježila glazba i tu me poznaju i mnogo dalje od Kotoribe, a ostale aspekte samozatajno njegujem jer meni je draže ako nekome mogu pomoći bez da to sebi stavljam u zasluge i još, nažalost, vjerujem ljudima makar su me u najviše slučajeva duboko razočarali.

Danas živi u skladnoj  obiteljskoj kući sa suprugom Ivanom i dvoje djece, srednjoškolcima Petrom Kristinom. I sretan je.

Sretan je kada može pomoći mjesnim udrugama, a nekih je i član. Bio je od najranije mladosti vezan uz politiku, a znan je iz vremena kada je negdašnji jaki ogranak HSLS-a Kotoribe imao i svoj zasebnu skupinu mladih kojima je on bio prvi predsjednik. O politici jučer nismo, no čini nam se da nije blizu njoj.

Želje?

– Prije svega, a to će vam svatko razuman reći, zdravlje najbližima i osobno. Ostalo će se sve ‘posložiti’. Pa zar nije tako bilo i prvih 50 zima? – završio je pitanjem.

Danas radi u uglednoj kotoripskoj tvrtki Muraplast” d.o.o.. Mi smo samo poželjeli da mu želje pronađu plodno tlo!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije