Održana godišnja skupština ekološke udruge “Prode”

Održana godišnja skupština ekološke udruge “Prode”

Članovi Zaštitarsko ekološke udruge Prode iz Hodošana u subotu 23. veljače u prostorima ŠRD-a Trnava održali su izvještajnu godišnju skupštinu koju je vodio predsjednik udruge Kristijan Baranašić.

Udruga trenutno u svojim redovima okuplja 35 članova. U 2012. godini godine obavljali su se samo osnovni radovi oko uređenja prostora koji je predan udruzi na korištenj. Na prostoru koji uređuje ova udruga nije se dovozilo granje, na što su mještani bili upozoreni postavljenim natpisom i čega su se pridržavali.

Malonogometna ekipa sudjelovala je na malonogometnim turnirima u Hodošanu i Donjem Hrašćanu. Tijekom 2012. godine članovi su pomagali udrugama sa područja općine Donji Kraljevec na način da su donirali i postavili šator prilikom malonogometnih turnira u Hodošanu, Donjem Hrašćanu te DVD-u Palinovec.

Lani se nije ostvario glavni plan izgradnje kuće zbog nedostatka financijskih sredstava, zato u ovoj 2013. godini to će biti glavni prioritet, a planira se pojačanje članstva sa školskom djecom i mladima. Do kraja mjeseca lipnja planiraju nabaviti drvenu građu za početak gradnje drvene kuće.

Tijekom čitave godine provodit će radne akcije oko uređenja i održavanja okoliš oko šljunčare u Hodošanu te pratiti ponašanje građana u cilju sprečavanja i hvatanja počinitelja u odlaganju otpada na mjestima gdje je to zabranjeno.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije