Vijesti / Društvo
Društvo
ANTUN MIKEC Prvi počasni građanin Međimurja: Pomaže učenicima i studentima, siromašnim obiteljima...
Međimurska županija

RODOM IZ CIRKOVLJANA

ANTUN MIKEC Prvi počasni građanin Međimurja: Pomaže učenicima i studentima, siromašnim obiteljima...

Pomogao je brojnim umjetnicima, davao donacije Caritasu, a posebno je ponosan na uređeni mjesni trg i crkvu Sv. Lovre u rodnom Cirkovljanu, gdje je upisan kao najveći donator

Brojni Međimurci i Međimurke svojim djelovanjem u gospodarstvu, znanosti, obrazovanju, zdravstvu, zaštiti okoliša i mnogim drugim područjima ostvaruju hvalevrijedne i zavidne rezultate, pridonose razvoju Međimurja i služe kao primjer drugima. Međimurska županija zaslužnim pojedincima na svečanosti održanoj u Centru za kulturu dodijelila je javna priznanja – Povelju Međimurske županije, Nagradu „Zrinski“, a prvi puta dodijeljeno je priznanje „Počasni građanin Međimurske županije“.

Vezana vijest

Međimurje, priznanja POVELJA, NAGRADA 'ZRINSKI' I POČASNI GRAĐANIN FOTO Dodijeljena javna priznanja Međimurske županije, dr.sc. Antun Mikec prvi počasni građanin Međimurja

Javna priznanja poruka su i potpora kojom se na dostojanstven način te s puno poštovanja želi zahvaliti ljudima koji svojim radom svakodnevno čine Međimurje boljom zajednicom. Svečanost dodjele održana je 22. siječnja 2021. godine, simbolično, na datum rođenja akademika dr. Vinka Žganca, jednog od najistaknutijih Međimuraca u hrvatskoj povijesti. Svečanost je bila prilika da se okupljeni prisjete i jednog od dobitnika Povelje Međimurske županije, nedavno preminulog Ivana Benea, poznatijeg kao Đura z´ Međimurja.

Dr. sc. Antun Mikec - prvi počasni građanin Međimurske županije

Prvi puta u povijesti naše županije dodijeljeno je javno priznanje „Počasni građanin Međimurske županije“. Za postignute rezultate u znanstvenom, gospodarskom i dobrotvornom radu koji su od osobitog značaja za Međimursku županiju i Republiku Hrvatsku, počasnim građaninom proglašen je dr.sc. Antun Mikec. Rodom iz Cirkovljana, Mikec je danas uspješan poslovni čovjek koji iza sebe ima bogatu znanstvenu i poduzetničku karijeru.Posljednjih osam godina njegova tvrtka VMD grupa čvrsto drži svoje mjesto medu deset najuspješnijih tvrtki u svojoj grupaciji, odnosno svrstana je medu 300 najuspješnijih tvrtki u Hrvatskoj. Osnivač je obiteljske zaklade Mikec koja djeluje od 2016. godine. Zaklada je osnovana s ciljem dodjele stipendija za srednje škole i visokoškolsko obrazovanje nadarenih učenika i studenata, a dio sredstva je namijenjen za opće korisne društvene svrhe. Za tu plemenitu svrhu godišnje se izdvaja 750.000,00 kuna, u kroz Zakladu je dodijeljeno više od 200 stipendija.

Osim navedenih donacija Antuna Mikeca krase brojne višegodišnje filantropske aktivnosti za pomoć u školovanju većeg broja učenika i studenata, kao i pomoć siromašnim obiteljima i pojedincima. Pomogao je brojnim umjetnicima, davao donacije Caritasu, a posebno je ponosan na uređeni mjesni trg i crkvu Sv. Lovre u rodnome Cirkovljanu, gdje je upisan kao najveći donator.

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!