Vijesti / Društvo
Društvo
FOTO Veselo je bilo u Dječjem vrtiću 'Pahuljica' Mursko Središće - mališani uživali u kreativnim igrama
DV 'Pahuljica' Mursko Središće

briga za životinje

FOTO Veselo je bilo u Dječjem vrtiću 'Pahuljica' Mursko Središće - mališani uživali u kreativnim igrama

Odgojiteljice su željele djeci omogućiti da prošire znanja i predodžbe o životinjama

U Dječjem vrtiću „Pahuljica” u Murskom Središću jedna od mnogih ovotjednih tema bile su životinje. Odgojiteljice su željele djeci omogućiti da prošire znanja i predodžbe o životinjama. 

Kreativnim pristupom započele su tjedan kako bi djeca što više uživala. Tako su odgojiteljice u jaslicama osmislile malo kazalište s lutkama koje su predstavljale plišane životinje. Djeci je bilo zabavno glumiti i oponašati glasanje životinja! Sve se razvijalo u smjeru upoznavanja životinja. Već drugi dan odgojiteljice su pripremile iznenađenje za djecu! Znatiželjna dječica upoznala su dva zečića. Svi su bili jako pažljivi prema njima. Puni doživljaja pjevali su pjesme o životinjama, slušali radijske priče i oslikavali.  Nisu izostavili i njima najdražu pokretnu igru „Kvočka i pilići”. Tijekom tjedna odgojiteljice i djeca prikupljali su razne fotografije, enciklopedije i slikovnice o životinjama koje su zajedno listali i čitali.

Djeca iz srednje skupine izrađivala su kućice za ptičice. Sva djeca veselo se igraju u dvorištu i hrane ptičice koje su pronašle dom. Djeca su ovaj tjedan promatrala, istraživala, samostalno zaključivala i proširila svoja znanja razvijajući mnoge sposobnosti. Uz to, aktivno se poticala empatija, nježnost i briga za životinje.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!