ostali bez domova u potresu

KUDOVCI ZA KUDOVCE Članovi KUD-a Mihovljan i prijatelji skupili donacije za folkloraše iz Gline

Donacije je dostavio predsjednik Predrag Kočila i to u narodnoj nošnji

2016. godine na poziv tamošnjeg Hrvatskog amaterskog kulturno umjetničkog društva “Glinska tamburica” članice i članovi  KUD “Mihovljan” sudjelovali su na “10. Međunarodnoj smotri folklora-Ivanje u Glini 2016”.

Nakon folklornog nastupa slijedilo je druženje svih kudova, a Međimurcima je druženje ostalo u sjećanju kao ono na kojem se osim dobrog veselja, poslužio izvrstan bograč kojega je pripremilo domaće lovačko društvo.

Nažalost, mnogobrojne članice i članove HKUD “Glinska tamburica” i njihove obitelji pogodio je nedavni potres te su mnogi od njih ostali bez svojih domova bilo privremeno, bilo trajno. Članice i članovi KUD “Mihovljan” kao i brojni simpatizeri društva, u ovoj teškoj situaciji nisu zaboravili na svoje folklorne prijatelje iz Gline te su sakupili donacije u potrebitim stvarima koje petak u njihov sabirni centar dostavio Predrag Kočila i to u narodnoj nošnji.

– Nemoguće je riječima opisati emocije koje su me prožimale prolaskom kroz razrušeno područje, ali isto je tako i nemoguće opisati i nesebičnu zahvalnost gospođe Anite Kramarić na dopremljenoj pomoći. Usprkos nezaobilaznoj temi o koroni i potresu, kao istinski kudovci koji čuvamo tradicijsku i kulturnu baštinu, dogovorili smo neki novi zajednički nastup u nekoj novoj i obnovljenoj Glini. Još jednom veliko hvala svima koji su na bilo koji način sudjelovali u ovoj akciji – poručio je Kočila.

Članovi HKUD ‘Glinska tamburica’ od srca su zahvalili na donaciji.


Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije