NAJVEĆE SRCE MEĐIMURJA 'KUCA' U KOTORIBI

PRIJEM KOD NAČELNIKA Kotoriba je ponosna što ima Najvolonterku Međimurja – Tereziju Golubić

Ponosan na nju i cijeli župni Caritas je i načelnik Ljubomir Grgec

Kotoriba je ponosna što ima Najvolonterku Međimurja. Ona je Terezija Golubić čiji je volonterski doprinos prepoznao Caritas župe Kotoriba koji ju je i prijavio na županijski natječaj.

>> NAJVOLONTERKA MEĐIMURJA Terezija Golubić ima ogromno srce za druge i dobra je duša Kotoribe

Dobitnica je i prijelazne nagrade ‘Najvećeg srca Međimurja’ koje će u idućih godinu dana ‘kucati’ upravo u Kotoribi.

Terezija volontira već godinama i mnogi kažu kako je ona žena s velikim srcem i ‘dobra duša’ mjesta. Ponosan na nju i cijeli župni Caritas je i načelnik Ljubomir Grgec koji je u srijedu, 20. siječnja u općinskoj vijećnici upriličio prijem za ovu humanitarku.

– Drago mi je što su Kotoripčani priznati na županijskom nivou što se tiče humanitarnog rada. Mi imamo općinsko Socijalno vijeće koje usko surađuje s Caritasom i brine za mještane u potrebi. U ovim vremenima je problem što ljudi odbijaju pomoć pa svi zajedno moramo biti ustrajni kako bi tim ljudima pomogli, što danas nije lako – rekao je Grgec.

Pohvalio je sve Kotoripčice i Kotoripčane kao i općinske tvrtke koji su u roku 24 sata prikupili brojnu pomoć za stradale u potresu. Socijalnu osjetljivost pokazali su i uključivši se u humanitarnu akciju za Luciju Fleten iz Cirkovljana. Njoj je amputirana noga nakon što ju je ozlijedio karadan. Općina je uplatila 5.000 kuna. 

– Čestitam od srca Tereziji na ovoj nagradi, a svim članovima župnog Caritasa zahvaljujem što svoje slobodno vrijeme nesebično daju za druge. Hvala i predsjednici Ani Kalinić kao i našem župniku Ivanu Kljuniću što tako dobro vode ovu organizaciju. Naša humana misija se nastavlja. U dogovoru smo da se osnuje Fond za pomoć Kravarskom gdje je u potresu stradala crkva. To nam je dužnost jer je to bila prva župa našeg velečasnog Kljunića – naglasio je Grgec predavši Tereziji buket cvijeća i prigodan poklon.

– Ova nagrada obvezuje sve nas da nastavimo humanitarni rad – poručio je na kraju načelnik Grgec. 

Župnik Kljunić pohvalio je rad Caritasa rekavši kako su Terezija i Ana jedne od najaktivnijih članica.

– Svoju dobrotu je pokazala i predsjednica Ana koja je bez razmišljanja i otvorenog srca podržala i prihvatila kandidaturu Terezije za najvolonterku – naglasio je župnik.

Na prijemu su još bili zamjenik načelnika Roberto Ujlaki i pročelnica Karolina Bajkovec Horvat.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije