DANONOĆNO VOLONTIRAJU

FOTO Neumorne volonterke čakovečkog Crvenog križa: ‘Pomoć se pruža, a ne zamišlja’

Obišli su i najudaljenija sela, dostavili humanitarnu pomoć, pružili toliko potreban zagrljaj, pomogli u zagrijavanju domova, no najviše će pamtiti osobe koje su upoznali, s kojima su se sprijateljili, suze koje su podijelili i teške uzdahe koje su barem malo ublažili

Članice Interventnog tima GDCK Čakovec od četvrtka, 14. siječnja nalaze se na Banovini, odakle se vraćaju danas, 19. siječnja. Interventni tim čine: Sara Strbad, Amanda Milković, Josipa Žvorc, Petra Jambrošić i Isabell Erin Sabol.

Tijekom minulih dana od njih smo dobili izvješće u kojem kratko stoji:

– Hladnoća, nepristupačan teren i daljnja podrhtavanja. Usprkos svemu, naš tim s ostalim timovima CK su na terenu. Upoznali smo, sada već našu, baku Jagodu. I u ova teška vremena ona nas uvijek dočeka s osmijehom na licu, a njezin pozitivan duh i topli pogled daje snagu svima na terenu i potiče na daljnje pružanje pomoći što radimo od jutra do mraka. Obišli su i najudaljenija sela, dostavili humanitarnu pomoć, pružili toliko potreban zagrljaj, pomogli u zagrijavanju domova, no najviše će pamtiti osobe koje su upoznali, s kojima su se sprijateljili, suze koje su podijelili i teške uzdahe koje su barem malo ublažili.

Jer pomoć se pruža, a ne zamišlja – stoji u njihovom javljanju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije