U STRAŠNOJ NESREĆI IZGUBILA NOGU

VIDEO Pomozimo Luciji da ponovo hoda: ‘Imam tek 22 godine, želim opet plesati, trenirati i živjeti normalno’

- Prije nesreće sam voljela plesati, bila sam glavna zvijezda na podiju, svi su mi govorili da imam talenta. Imala sam mladenački život kao i svi. I najednom je to sve prestalo. Ali, mlada sam, ova proteza omogućila bi mi da se vratim svemu što sam voljela raditi prije, priča nam Lucija

Lucija Fleten (22) druželjubiva je djevojka koja nas je osvojila svojom  jednostavnošću, iskrenošću i skromnošću. Posjetili smo je u njezinom domu u Cirkovljanu i razgovarali s njom o teškoj nesreći koju je preživjela u listopadu prošle godine. Naime, prilikom spremanja kukuruza, Luciju je zahvatio ‘kardan’ i teško ju ozlijedio. Lucija je istog trenutka prevezena u Županijsku bolnicu Čakovec gdje je utvrđeno da je zadobila teške ozljede opasne po život. Nakon provedenih tri tjedna u čakovečkoj bolnici, prevezena je u Klinički bolnički centar Sestre milosrdnice, gdje je nastavila svoje liječenje.

Prolazila je strahovite bolove, no, kako kaže, nikad nije i neće odustati. Unatoč tome što liječnici nisu na kraju uspjeli spasiti njezinu nogu, sada traži onu zamjensku, koja bi joj koliko toliko omogućila normalan život. 

– Prije nesreće sam voljela plesati, bila sam glavna zvijezda na podiju, svi su mi govorili da imam talenta. Voljela sam izlaziti, obožavala sam ići u teretanu, trčati po pokretnoj traci… Imala sam mladenački život kao i svi. I najednom je to sve prestalo. Ali, mlada sam, ova proteza omogućila bi mi da se vratim svemu što sam voljela raditi prije, priča nam Lucija.

Zbog toga treba pomoć svih nas. Treba pomoć dobrih ljudi koji će joj pomoći skupiti 70.000 eura za protezu. 

– Ta proteza bi bila najsličnija mome koljenu, najlakše bi se na nju prilagodila jer je najkompatibilnija, priča Lucija.

Kaže da su joj najveća podrška u svemu bili oni najbliži – roditelji, bake, djed, braća i sestra. No, sve skupa ih je vodila Božja pomoć.

– Bog je bio uz nas. Da nije bilo Božje sile, ne znam kako bi to sve ispalo. Bilo bi sve drugačije. U pitanju su bile sekunde… emotivna je Lucija.

– Želim se zahvaliti svim dobrim ljudima koji su nešto uplatili i koji planiraju to napraviti, da bi imala što kvalitetniji život kao što sam ga imala i prije nego što sam izgubila nogu, poručila je za kraj Lucija.

U video prilogu pogledajte cijelu ispovijest Lucije Fleten:

Sve koji žele pomoći, pozivamo da sredstva uplate na ručan otvoren u Hrvatskoj poštanskoj banci:

IBAN: HR2523900011500199869
Za plaćanja iz inozemstva: SWIFT: HPBZHR2X

Ova će humanitarna akcija potrajati do 6. veljače, a nakon završetka, novac će biti uplaćen obitelji Fleten za nabavu proteze. Svima koji žele pomoći, u ime obitelji, najiskrenije zahvaljujemo! – kažu iz Grada Preloga.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije