Vijesti / Društvo
Društvo
POZIV Sudjelujte na dvije besplatne online radionice digitalne umjetnosti

besplatne radionice

POZIV Sudjelujte na dvije besplatne online radionice digitalne umjetnosti

Pozivamo sve zainteresirane na sudjelovanje u dvjema besplatnim glitch art radionicama s ciljem traženja, dokumentiranja i kataliziranja začudnih i estetičnih grešaka u digitalnim slikama

Polaznici_e eksperimentiranjem s digitalnim slikama stječu primijenjene vještine rada sa slobodnim softverom kao i iskustvo suvremenog likovnog oblikovanja temeljenog na poznavanju pojmova formata, programa i licenci kao gradbenih elemenata suvremenog digitalnog ekosustava.

Za sudjelovanje je potrebno osobno računalo s mrežnom vezom, no nije potrebno predznanje o digitalnim sustavima, snažan hardver, niti neki specifičan operativni sustav a sav softver koji koristimo besplatan je i/ili slobodan. U radionici je moguće sudjelovati isključivo online. Za lakše aktivno sudjelovanje preporučeno je pripremiti mikrofon i/ili web kameru.

Radionice su besplatne i slobodnog pristupa no potrebno je najaviti svoje sudjelovanje. Rezultati će, prema dogovoru s polaznicima_cama biti predstavljeni programskom knjižicom i u okviru #fubar_expo izložbe.

termini: 14. i 15.12.2020., 17-21h; ONLINE
informacije i aplikacije: formatc.hr/fubar-2020-cthr-cakovec

Program financijski podržavaju Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Grad Zagreb - gradski ured za kulturu, Zaklada “Kultura nova”, Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva / kroz projekt Centri znanja.

Najnovije

Reci što misliš!