ZA POHVALU

OPĆINA KOTORIBA Za ljepše stambene objekte u mjestu: Bespovratna sredstva za obnovu kućnih fasada

Rijetko koja jedinica lokalne uprave u našem okruženju pomaže svojim žiteljima da bespovratnim sredstvima pomogne u obnovi kućnih fasada. Novac će biti osiguran u općinskom proračunu. Iznos sufinanciranja od 3.000 do 15.000 kuna

Namjeravate li iduće i narednih godina na području Kotoribe obnoviti fasadu svoje stambene jedinice dobro će vam doći bespovratna novčana pomoć koju ćete moći primiti od Općine Kotoriba. Da, dobro ste pročitali. U tome će vam djelomično pomoći općinski novac.

Vezano uz to trebalo je donijeti važeću Odluku o uvjetima, načinu i kriterijima sufinanciranja fasada u Općini Kotoriba. Napravilo je to Općinsko vijeće Kotoribe na svojoj 26. sjednici održanoj 30. studenog. Odluka je to koja će zacijelo pobuditi interes, a i pobrati pljesak Kotoripčana.

Glede čega su prišli takvoj Odluci? Zamjenik općinskog načelnika Kotoribe Roberto Ujlaki (SDP) kaže kako im je bila želja da sumještane potaknu na čuvanje i obnovu fasada.

– Time će se ostvariti dvostruka korist. Osobna, a i ona koja će Kotoribu dići na još višu stepenicu njene uređenosti – istaknuo je.

U Odluci stoji kako će Općina suninacirati, prema priloženim računima i fotografijama, svaku stavku boje fasade u iznosu od 3.000 i 15.000 kuna. Manja svota se odnosi na obnovu fasada obiteljskih kuća, a veća za stambene zgrade, a kojih u Kotoribi ima pet. Za obnovu fasada se ističe obveza bojanja sa svih strana stambenog objekta, a posao može obavljati samo pravna ili fizička osoba registrirana za obavljanje odgovarajuće djelatnosti u građevinarstvu.

Sve poslove oko toga provodit će općinsko povjernstvo koje će imenovati načelnik Općine. Zahtjevi će se rješavati prema redoslijedu zaprimanja, odnosno utrošku planiranih sredstava za proračunsku godinu. Obnova fasada treba biti okončana najkasnije do 30. studenog tekuće godine.

Treba istaknuti kako će se obnova fasada izvoditi sukladno osiguranim proračunskim sredstvima Općine za 2021. godinu, dok se raspoloživi namjenski ne iskoristi u cijelosti.

Koliko će iznos za te namjene biti u nadolazećem proračunu znat ćemo uskoro jer je pred Vijećem njegova konačna dorada, odnosno usvajanje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije