Vijesti / Društvo
Društvo
DV CVRČAK S ciljem osvještavanja o različitosti vrtićke skupine obilježile Dan osoba s invaliditetom
DV Cvrčak

kreativne i edukativne aktivnosti

DV CVRČAK S ciljem osvještavanja o različitosti vrtićke skupine obilježile Dan osoba s invaliditetom

Kroz provedene aktivnosti mališani su zaključili da se djeca s posebnim potrebama znaju i žele igrati i da ona, kao i mi, trebaju prijatelje, a da im je samo ponekad potrebna naša pomoć

Međunarodni dan osoba s invaliditetom svake se godine obilježava 3. prosinca. Naglasak je na poboljšanju kvalitete života osoba s invaliditetom, ublažavanju posljedica socijalne isključenosti te senzibiliziranju javnosti na prisutnost osoba s invaliditetom u zajednici i problema s kojima se svakodnevno mogu susretati. Djeca iz Dječjeg vrtića Cvrčak obilježila su ovaj poseban dan različitim kreativnim aktivnostima s ciljem osvještavanja i uvažavanja različitosti. 

DV CVRČAK Vrtićarci sudjelovali u edukativnoj radionici 'Kam se koje smeče meče' Fotogalerija

Djeca su sa svojim odgojiteljima razgovarala o osobama s invaliditetom, pomagalima koja one mogu koristiti te važnosti razumijevanja i uvažavanja svake osobe. Raznim su igrama osvještavali kako je osobama s invaliditetom, čitali priče koje su otvorila dječja srca, izazvala empatične reakcije, potaknula na razgovor i želju za razumijevanjem kako se drugi osjećaju. Kroz provedene aktivnosti mališani su zaključili da se djeca s posebnim potrebama znaju i žele igrati i da ona, kao i mi, trebaju prijatelje, a da im je samo ponekad potrebna naša pomoć.

- Pružajući ruku, darujući osmjeh, malim stvarima – činimo svijet većim i boljim! - poručuju iz DV Cvrčak.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!