UŽIVA U STVARANJU GLAZBE

DJ SEMY Mlada DJ-ica iz Čakovca sanja o osvajanju pozornica u zanimljivoj kombinaciji – za bubnjevima i miksetom!

Kad nije u školi ili na praksi, radi na kreiranju vlastitih traka od same nule, a s obzirom na epidemiološku situaciju nema puno prilika za nastup, stoga je fokusirana na projekt za zagrebačku ‘Stojedinicu’

Entuzijastična 18-godišnja Samanta Novak iz Čakovca živi glazbu i sanja o osvajanju pozornica za miksetom i bubnjevima. Trenutno pohađa Srednju školu Prelog i maturantica je smjera konobar na koji se sa smjera web dizajner prebacila u drugom razredu, kad je napravila veliku odluku u svom mladom životu.

Kako objašnjava, taj smjer joj uz teoriju i praksu omogućava uvid u svijet ugostiteljstva, što odgovara njenoj velikoj želji koja je jednog dana otvoriti vlastiti klub, no na tom putu ima još nekoliko punktova, jer ipak po završetku srednje škole planira upisati edukaciju za glazbenog producenta u Zagrebu.

Za miksetom se osjeća najbolje

Otkad zna za sebe glazba joj je glavno područje interesa. Od jedanaeste godine svira bubnjeve, a miksetu je savladala tijekom školovanja na DJ akademiji u Zagrebu, prvoj hrvatskoj školi za DJ-eve i jedinoj takvoj instituciji u ovome dijelu Europe, gdje je imala priliku upijati savjete renomiranih predavača s bogatim iskustvom rada u klubovima i medijima.

– Još u predškolskoj dobi sam improvizirala i najčešće ‘bubnjala’ po svemu što mi je bilo pri ruci. Informirajući se o čarima glazbe rasla je i želja za stvaranjem iste pa sam tako uz veliku podršku koju mi pružaju roditelji u petom razredu osnovne počela svirati bubnjeve, što mi je bio glavni fokus sve dok se nisam upoznala s techno glazbom. Tu se sve preokrenulo i želja za stvaranjem je postala još jača. Tražeći po internetu naišla sam na DJ akademiju u Zagrebu koju je osnovao dugogodišnji DJ, voditelj i glazbeni urednik Josip Ćurković (DJ Jay-c).
Tamo sam definitno zavoljela sve vezano uz svijet DJ-inga, jer edukacija obuhvaća od povijesti glazbe do marketinga, tehničkih stvari vezanih uz aparaturu, kao i softverskih sistema – ispričala je karizmatična DJ Semy koja se osim ‘puštanja’ na privatnim zabavama može pohvaliti nastupima za vrijeme Adventa na Trgu bana Jelačića u Zagrebu, X Music festivalu, Ljetu uz Savu i Forestlandu.

Kad nije u školi ili na praksi, radi na kreiranju vlastitih traka od same nule, a s obzirom na epidemiološku situaciju nema puno prilika za nastup, stoga je fokusirana na projekt za zagrebačku ‘Stojedinicu’, odnosno Radio 101, kojim planira ispuniti radijski eter.

– Svake subote od 22 do ponoći na Stojedinici emitira se emisija In The Mix, a vodi je i uređuje legendarni Slavin Balen, koji mi je također predavao na DJ akademiji pa smo ostali u kontaktu. Početkom studenog ove godine javno je pozvao sve DJ-e i producente iz Hrvatske na suradnju i slanje vlastitih mikseva na što sam se odmah odazvala i dogovorila da izradim jedan za emisiju u trajanju od 60 minuta – ispričala je.
Inače se na pozornici odlično snalazi, priznaje kako joj je trema prije nastupa neizbježna, no sve to pada u zaborav čim osjeti dobre emocije u publici. Velika i zanimljiva zamisao krije se na njezinom popisu planova za budućnost – želja joj je izvesti performans koji uključuje i bubnjeve i miksetu. Do onda će slobodno vrijeme provoditi u stvaranju glazbe i klesanju vještina, u čemu je u potpunosti podržavamo!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije