Vijesti / Društvo
Društvo
SVJETSKI JE DAN TELEVIZIJE Ovo su činjenice koje o televiziji sigurno niste znali
Pixabay

mala tv škola

SVJETSKI JE DAN TELEVIZIJE Ovo su činjenice koje o televiziji sigurno niste znali

Do 18. godine, prosječno dijete na našim prostorima od gledanja u ekran provede više vremena samo spavajući

Generalna skupština UN-a proglasila je 21. studeni kao Svjetski dan televizije u namjeri da potakne svjetske nacije da programe fokusiraju na mir i sigurnost. Danas se obilježava Svjetski dan televizije, telekomunikacijskog sustava, koji je po mnogima obilježio drugu polovicu 20. vijeka.

Za 70 godina postojanja, televizija je postala najutjecajniji medij. Čak 98 posto domaćinstava u svijetu svakodnevno gleda programe na takozvanom malom ekranu, koji s napretkom tehnike postaje sve veći. Do 18. godine, prosječno dijete na našim prostorima od gledanja u ekran provede više vremena samo spavajući.

Prva televizijska reklama bila je emitirana 1. srpnja 1941. godine u New Yorku. Radilo se o 20 sekunda reklame za Bulova satove koja se emitirala prije baseball utakmice koja je koštala 9 dolara.

Prosječna reklama za vrijeme Super Bowla košta oko tri milijuna dolara -  to je najskuplji oglasni termin na svijetu!

Jedno od brojnih istraživanja provedeno među televizijskom publikom dokazalo je da osobe koje su gledale isključivo crno-bijele slike u te dvije boje su i sanjale, iako je uobičajeno da ljudi sanjaju u bojama, piše RTL.

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!