DRŽE SE UPUTA

SVETA MARIJA Pohvalno! Na groblju nismo naišli na nikog bez zaštitne maske

Na ulazu na posljednje počivalište u Svetoj Mariji sve propisane epidemiološke upute. U šetnji njime nismo naišli na nikog bez zaštitne maske

Groblje u Svetoj Mariji koristi za pokojnike toga mjesta i susjednog Donjeg Mihaljevca. U vrijeme normalnih uvjeta, dan prije Svih svetih ovdje su vladale nesnosne gužve. Danas prijepodne nije bilo tako. Žitelji kao da su se dogovorili, prilagodili uputama Županijskog stožera CZ pa su odlasci na posljednje počivalište “raspodijeljeni”.

Na ulazu na groblje je Općina Sveta Marija istaknula sva upozorenja vezana uz mjere epidemiološke zaštite. Šetajući grobljem nismo naišli na nikog tko se
tih mjera nije pridržavao.

Došavši do jednog od grobova naišli smo na Vinka Erdeljija iz Svete Marije. Paleći svijeće za svoje najmilije, dometnuo je:

– Ne daj Bože da se ponovi i da dogodine ovdje normalno razgovaramo – rekao je. Dodao je kako su nekada Svi sveti i susreti na groblju s poznanicima bili trenuci za evociranje uspomena jer se većina njih ovdje nalazila samo uz ovaj blagdan pa makar i jednom godišnje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije