Pet godina Udruge mladih iz Malog Mihaljevca

Udruga mladih iz Malog Mihaljevca osnovana je u studenom 2007. Godine. Od osnivanja udruge prošlo je punih pet godina, pa je tako krajem siječnja 2013. godine održana peta redovna godišnja skupština.

Skupštinu su vodili predsjednik Vedran Kovačić i članica Upravnog odbora Andrea Korunič. Izvješća su redom iznosili zamjenik predsjednika Zoran Mezga, blagajnik David Bestijanić, predsjednik Nadzornog odbora Matej Mesarić, te članovi Upravnog odbora Nikola Perhoč i Patrik Mesarić.

Na samom početku predsjednik Kovačić pozdravio je sve goste, a posebno je istaknuo dolazak načelnika Općine Sveti Juraj na Bregu Anđelka Nagrajsalovića, predsjadnika VMO-a Mali Mihaljevec Damira Novaka, predsjednicu Udruge žena Mali Mihaljevec Marijanu Horvat, predstavnika Nogometnog kluba Mali Mihaljevec Martina Mesarića, predsjednicu Udruge mladih Mihovljan Kristinu Bajs i njezinu zamjenicu Božicu Dovečer te predsjednicu Udruge mladih Šenkovec Kristinu Zadravec i njezinog zamjenika Marka Krnjaka.

Rad udruge u pet godina

Na samom početku osnivanja udruge cilj im je bio okupljanje mladih te njihovo druženje, što su i realizirali. Druženja su se odvijala dva puta tjedno. Nabavili su stol za stolni tenis, pikado te mnoštvo drugih društvenih igara… Nakon nekog vremena, kupili su projektor tako da su počeli organizirati gledanje na velikom platnu razna svjetska i europska prvenstva u nogometu, rukometu, vaterpolu i itd.

Godine su izmical, a oni su organizirali predavanje “Ponašanje mladih u prometu” u suradnji s Policijskom upravom međimurskom, izlet u Park prirode “Lužec” i odlazak na paintball u Adrenalin centar “Accredo” u Zasadbregu. Organizirali su razne turnire u malom nogometu, stolnom tenisu, odbojci na pijesku, tenisu i kartaškim igrama, zabave pod maskama prilikom Noći Vještica, Karaoke party.

Organizirano su bili na rukometnoj utakmici Zagreb–Barcelona u zagrebačkoj Areni, kao i nedavno na hokejaškoj utakmici Medvešćaka pri čemu su im se pridružile udruge mladih iz Mihovljana i Šenkovca. Svake godine sudjeluju u akcijama čišćenja okoliša u organizaciji Općine Sveti Juraj na Bregu te svim akcijama u organizaciji Mjesnog odbora Mali Mihaljevec. Tokom ljetnog perioda održavaju zelene površine oko Spomenika šuma i Društvenog doma u Malom Mihaljevcu.

Sredinom 2011. godine započeli su sa gradnjom prostorije namijenjene Udruzi mladih iz Malog Mihaljevca. Sav materijal financirala je Općina Sveti Juraj na Bregu na čemu se ovim putem zahvaljuju načelniku Nagrajsaloviću, predsjedniku Mjesnog odbora Mali Mihaljevec Novaku te članovima VMO koji su svojim zalaganjem uvelike pridonijeli izgradnji prostorije koja je završena i otvorena krajem 2012. godine.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije