Spremni za snijeg i Julianu?

Prognostičari nam najavlju da možemo početi večeras s vježbama za ruke i leđa jer nam stiže još snijega. Prema najavama sutra, prekosutra i u četvrtak možemo očekivati novi snježni pokrivač.

Metorolozi prate ciklonu koju su nazvali Juliana i najavljuju da će dolazak hladnijeg zraka nad zapadno sredozemlje potaknuti stvaranje i brzo jačanje ciklone nad genovskim zaljevom koja će  jugu Europe donijeti obilnije oborine pa nas idućih dana čekaju uglavnom snježne vijesti. U gorju se očekuje više od 30 cm snijega, dok se kod nas spominje 10 – 15 cm (a neki nam “prijete” i s pola metra).

Za stanje u prometu u 20:10 sati se navodi: “Zbog gustog snijega koji pada od 18:40 h zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu na dionici autoceste A6 Rijeka-Zagreb, između čvorova Orehovica-Kikovica-Bosiljevo I. Isključivanje teretnih vozila je na odmorištu Vukova Gorica. Zimski uvjeti, zabrana prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu, važe na većini državnih, županijskih i lokalnih cesta u Istri, Hrvatskom primorju, Gorskom kotaru, Lici i Zadarskoj županiji.”

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije